Nalazite se
  • Zdravlje
  • VIDEO: U prodaji prvi test na trudnoću putem sline
Članak
Objavljeno: 21.06.2023. 12:26

SaliStick 

VIDEO: U prodaji prvi test na trudnoću putem sline

Novi test na trudnoću funkcionira na sličan način kao oralni testovi na Covid-19.

VIDEO: U prodaji prvi test na trudnoću putem sline

Izraelska tehnološka tvrtka Salignostics koja još od 2019. godina razvija medicinske testove, u Irskoj i Velikoj Britaniji je u prodaju lansirala SaliStick, prvi svjetski test na trudnoću putem sline.

SaliStick djeluje na sličan način kao oralni testovi na COVID-19. Ručni aplikator koristi se za uzimanje uzorka sline, koji se zatim stavlja u jedinicu za analizu. Rezultati će biti prikazani na ekranu u roku od 10 minuta, s dvije crtice koje označavaju trudnoću i jednom koja prikazuje negativan rezultat, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

Uređaj u slini traži povišene razine β-hCG-a, tradicionalno poznatog kao hormon trudnoće, koji se otkriva u slini nakon otprilike tri do četiri tjedna i stalno povećava.

U kliničkim ispitivanjima na više od 300 žena, test se pokazao točnim u 95% slučajeva kada se koristi od prvog dana izostanka menstruacije, a dolazi uz prateću aplikaciju koja će vam omogućiti digitalno dijeljenje rezultata s partnerom, prijateljima i članovima obitelji.

ss

Iako je nešto manje precizan od popularnih tradicionalnih testova na bazi urina, očita prednost je što ne morate piškiti na štapić i riskirati da vam urin slučajno dođe na ruke ili odjeću, no kažu da trebate pričekati 30 minuta nakon jela ili pića prije nego se testirate.

Tvrtka je povećala svoju proizvodnju kako bi mogla proizvoditi milijun testova mjesečno. U Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj SaliStick je ekskluzivan za trgovine Superdrug i prodaje se za 9,99 funti (12,75 dolara), što je usporedivo s tradicionalnim testovima za trudnoću na tržištu, a uskoro bi se trebao naći u ljekarnama širom Europe.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->