Nalazite se
  • Zdravlje
  • VIDEO: Headset koji prati psihodelična iskustva
Članak
Objavljeno: 11.05.2022. 10:09

Kernal Flow 

VIDEO: Headset koji prati psihodelična iskustva

Osnivač tvrtke testirao headset za praćenje moždanih aktivnosti prije i nakon uzimanja psihodelika ketamina.

VIDEO: Headset koji prati psihodelična iskustva

Tvrtka Kernal razvila je "neuroimaging" uređaj u obliku kacige za jednostavno snimanje moždane aktivnosti u stvarnom vremenu, a kao pokusni kunić poslužio je osnivač i CEO tvrtke Bryan Johnson, koji je u suradnji s proizvođečem lijekova Cybinom odlučio istražiti učinke psihodelika ketamina na funkcionalnu povezanost u mozgu prije, tijekom i nakon iskustva.

Nova tehnologija koristi već postojeću tehniku ​​snimanja mozga koja se naziva funkcionalna bliska infracrvena spektroskopija (fNIRS). Najčešći oblik tehnologije zove se kontinuirani valni fNIRS, ali nedavno je razvijena detaljnija i točnija iteracija pod nazivom TD-fNIRS.

Bryan_Johnson_Kernel_ketamine_pilot_1

Problem s fNIRS snimanjem zasnovanim na TD-u je što općenito zahtijeva velike, teške i skupe strojeve. Ovaj novi uređaj, nazvan Kernel Flow, razvijan je tijekom nekoliko godina s ciljem da TD-fNIRS učini jeftinijim i lakšim za korištenje u prirodnim okruženjima.

Studija objavljena ranije ove godine pokazala je sposobnost Kernal Flowa da isporuči podatke o moždanoj aktivnosti jednake onima zabilježenim s glomaznim, nepokretnim TD-fNIRS sustavima, a sada se uređaj koristi u studiji izvedivosti koja je osmišljena da testira koliko je Kernal Flow učinkovit u mjerenju učinaka ketamina na mozak, kao što možete vidjeti u ovom videu.

"Prijašnje studije morale su se oslanjati na subjektivno izvješćivanje pacijenata. Korištenjem Flowa sada ćemo moći kvantificirano prikupiti funkcionalnu moždanu aktivnost u stvarnom vremenu tijekom naših kliničkih i istraživačkih studija koje procjenjuju psihodeličke terapije", navodi Johnson.

Kernel_Bryan_Johnson_Functional_Connectivity

Rezultati otkrivaju jasne promjene u funkcionalnoj povezanosti mozga nekoliko dana nakon akutne sesije ketamina. Johnson je rekao da su ovi rezultati slični onima koji su zabilježeni u prethodnim studijama koje su istraživale učinke ketamina na mozak korištenjem skupljih sustava.

Johnson vjeruje da će se Kernal Flow moći koristiti za praćenje svih aktivnosti mozga kao što se danas koriste trackeri u pametnim satovima i narukvicama koji nam pokazuju brojne fitness i zdravstvene podatke poput srčanog ritma i zasićenosti krvi kisikom.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->