Nalazite se
  • Zdravlje
  • VIDEO: Gadget s alarmom za držanje distance
Članak
Objavljeno: 13.12.2020. 11:01

Safe Spacer 

VIDEO: Gadget s alarmom za držanje distance

Gadget svijetli, stvara vibracije i glasni zvučni alarm ako vam se netko približi na manje od 2 metra.

VIDEO: Gadget s alarmom za držanje distance

Talijanska tvrtka IK Multimedia, koja je poznata po izradi mikrofona, pretpojačala i drugih proizvoda namijenjenih glazbenicima, odlučila je za ovo doba COVID-19 pandemije proizvesti gadget za držanje distance, koji u njezinoj talijanskoj tvornici i uredima u SAD-u koristi već oko 150 zaposlenika.

Nosivi gadget pod nazivom Safe Spacer dolazi o obliku narukvica, kopči za remen i privjesaka za ključeve, koji svijetle, vibriraju i proizvode iritantne zvukove čim se međusobno nađu na udaljenosti manjoj od 2 metra, čime upozoravaju zaposlenike na držanje sigurne udaljenosti.

Safe Spacer koristi Ultra-wideband (UWB), istu tehnologiju koju koriste uređaji poput Appleovog iPhonea 11, kako bi se postiglo precizno mjerenje udaljenosti između uređaja. Do 10 puta je precizniji od tradicionalnog Bluetootha (10 cm u odnosu na 1 metar), a za razliku od Bluetootha, neće izgubiti točnost kada se više uređaja nalazi u neposrednoj blizini, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Nakon testiranja u vlastitim pogonima, IK Multimedia je započela online prodaju Safe Spacer gadgeta, pa ih možete naručiti putem ove poveznice po cijenama od 15 do 88 eura.

Tvrtka kaže da od uvođenja Safe Spacera, u njezinim uredima i tvorničkim prostorima nije zabilježen niti jedan slučaj interne zaraze, pa ga preporučuje svim tvrtkama, posebice tvornicama s puno zaposlenika, jer vjeruje da im može uvelike pomoći u održavanju proizvodnje i izbjegavanju proboja koronavirusa.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->