Nalazite se
  • Zdravlje
  • Greška u Excelu dovela do pogrešne statistike o zaraženima
Članak
Objavljeno: 05.10.2020. 15:15

COVID-19 

Greška u Excelu dovela do pogrešne statistike o zaraženima

Drastičan porast oboljelih u Engleskoj rezultat je Excela koji je onemogućio upload svih zaraženih u vladin online sustav.

Greška u Excelu dovela do pogrešne statistike o zaraženima

Dan nakon što je Velika Britanija objavila najveći skok oboljelih od koronavirusa u Engleskoj od početka pandemije, otkriven je razlog takvog dramatičnost porasta. Prema više izvora kojima raspolažu britanski mediji, razlog tom porastu „preko noći“ je u Microsoft Excelu, čija je proračunska tablica koja je sadržavala rezultate laboratorijskih testova za potrebe britanske vlade došla do svoje maksimalne veličine, što je rezultiralo time da 15.841 slučaj zaraze nije uploadan na službenu stranicu statistika praćenja zaraze u realnom vremenu.   

Državna agencija za javno zdravstvo Engleske PHE (Public Health England) još nije potvrdila da se radi o problemu s Excelom, ali naveli su da je došlo do "tehničkog kvara u učitavanju podataka online".

Proračunske tablice Microsoft Excela mogu sadržavati do 16.384 nove kolumne i 1.048.576 redova. Mada to još nije potvrđeno, mnogi stručnjaci smatraju da je krivac upravo to što je Ecel došao do svojeg limita, pa je došlo do zastoja s bilježenjem statistika i njihovog objavljivanja na službenim stranicama.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->