Nalazite se
  • Zdravlje
  • Aplikacija za Garminove satove pomaže u detekciji Covida
Članak
Objavljeno: 11.12.2020. 13:44

FeverMonitor 

Aplikacija za Garminove satove pomaže u detekciji Covida

Korisnik Garminovog sata kaže da ga je njegov smartwatch alarmirao na povećanje temperature pa je napravio test na COVID-19 koji je ispao pozitivan.

Aplikacija za Garminove satove pomaže u detekciji Covida

Vjerojatno vam je poznato da se među simptomima zaraze COVID-19 virusom nalazi i povećanje temperature, no ako vas baš ne "trese" gadno, možda nećete ni prepoznati rane simptome, ukoliko su promjene u vašoj tjelesnoj temperaturi relativno male.

Garminovi pametni satovi u sebi imaju integriran senzor za mjerenje temperature koji može stalno mjeriti i pratiti vašu tjelesnu temperaturu, samo što im nedostaje namjenski softver koji bi mogao analizirati te podatke i upozoriti vas na mogućnost zaraze COVID-19, što bi vam trebalo predstavljati upozorenje da biste se trebali otići testirati.

Na svu sreću, postoje i rješenja za te satove koje nudi nezavisna razvojna zajednica "treće strane", a jedan korisnik na redditu je temeljem svojeg primjera ukazao na aplikaciju pod nazivom FeverMonitor

On se temeljem alarma koji je dobio od svojeg pametnog sata odlučio testirati na COVID-19 i test je bio pozitivan.

"Uvijek vjerujte tehnologiji. Na temelju ovoga i nikakvih drugih simptoma izolirao sam se i rezervirao test koji je ukazao da sam pozitivan na C19, dva dana uoči pojave drugih simptoma. Time sam zaštitio i svoju obitelj", stoji u članku s reddita koji je privukao puno pažnje korisnika.

Moramo vas jedino upozoriti da podatke koje dobijete sa sata i widgeta aplikacije ne uzimate zdravo za gotovo, a ukoliko dobijete alarm za povišenu temperaturu, bilo bi dobro da je izmjerite i klasičnim toplomjerom prije nego se uputite na testiranje. 

Aplikaciju FeverMonitor možete preuzeti na ovoj poveznici, gdje ćete u polju Compatible Devices prionaći i popis podržanih Garminovih satova.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->