Nalazite se
Članak
Objavljeno: 06.03.2021. 11:14

dearMoon 

VIDEO: Svemirski turist vas poziva na krug oko Mjeseca

Japanski milijarder traži osmero ljudi iz cijelog svijeta koji će mu praviti društvo na letu Muskovim Starshipom 2023. godine.

VIDEO: Svemirski turist vas poziva na krug oko Mjeseca

Japanski milijarder Yusaku Maezawa, osnivač i vlasnik najvećeg modnog branda u Japanu Zozotown (ZOZO), od Elona Muska je kupio prvi privatni let oko Mjeseca Starship letjelicom, koji bi se trebao realizirati 2023. godine.

Maezawa je zakupio 9 mjesta na letu, što znači da će osim sebi, platiti kartu do Mjeseca još osmorici ljudi, a na letu će se još nalaziti i dvoje do troje članova posade.

Japanski poduzetnik na taj put ne želi povesti svoje prijatelje i članove obitelji, već je odlučio objaviti javni poziv kojim poziva ljude iz čitavog svijeta, među kojima će odabrati suputnike vodeći se prema dva kriterija. Prvi uvjet je da na temelju iskustva koje će steći na letu, unaprijede ono čime se bave na opću korist ljudima i društvu, a drugi da žele i mogu podržati druge suputnike u ostvarivanju njihovih ambicija. U početku je Maezawa na put namjeravao povesti umjetnike, no potom je odlučio proširiti ponudu na sve interese i polja djelovanja.

Za misiju pod nazivom deerMoon, morat ćete se javiti do 14. ožujka, nakon čega će Maezawa odabrati osmero sretnika i "bukirati" im mjesta u Starshipu.

Elon Musk podržava ovaj projekt i vjeruje da će prije 2023. godine Starship već odraditi nekoliko letova oko Mjeseca, kako bi Maezawa i društvo mogli postati prvi svemirski turisti koji će se naći izvan orbite Zemlje, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Prijave za dearMoon misiju možete pronaći na ovoj poveznici, a ako upadnete, očekujemo da nam pošaljete koju fotku svitanja Zemlje iznad obzora tamne strane Mjeseca.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->