Nalazite se
  • Sci Tech
  • Znanost
  • VIDEO: SN10 Starship se savršeno prizemljio i eksplodirao
Članak
Objavljeno: 04.03.2021. 13:12

SpaceX 

VIDEO: SN10 Starship se savršeno prizemljio i eksplodirao

Novi prototip Starship letjelice odradio je savršen let, a eksplodirao je tek nakon svršetka video prijenosa.

VIDEO: SN10 Starship se savršeno prizemljio i eksplodirao

SpaceX je održao još jedan testni visinski let najnovijeg prototipa Starship letjelice s oznakom SN10. Ako ste pratili SpaceX-ov video stream lansiranja, mogli ste vidjeti da je raketa savršeno poletjela do visine od 10 km, potom se započela spuštati prema zemlji i u pravom trenutku se okrenula, uključila retromotor i savršeno prizemljila na uzletište u Boca Chici u Teksasu.

Nekih dvije minute nakon toga SpaceX-ov video stream se završio i čovjek bi rekao da je sve proteklo u savršenom redu, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

Međutim, let je snimala i NASA vlastitim kamerama koje su ostale uključene nešto duže od SpaceX-ovih te je snimila drugo, ali kratko uzlijetanje Starshipa, nakon čega je uslijedila spektakularna eksplozija, o kojoj se Musk i ekipa u trenutku pisanja ovog teksta još nisu očitovali pa zasad nije poznato što je krenulo po zlu.

Taj dio priče "post slijetanja" StarShipa SN10 možete vidjeti u videu na ovoj poveznici.  

Elon Musk je kao jedini komentar na NASA-in video napisao "honorable discharge", odnosno časni otpust, što bi trebalo značiti da je raketa obavila svoju misiju do kraja, a tek se potom odlučila pozdraviti sa životom uz prasak, vatru i dim. 

SpaceX se očito ne brine previše oko ovoga jer već priprema test novog SN11 prototipa. Vezani sadržaji
Ključne riječi Eksplozija SpaceX Starship SN10
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->