Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.06.2022. 11:22

Astra 

VIDEO: Astra nije uspjela dovesti satelite u svemir

Raketni startup Astra drugi je puta zakazao s lansiranjem NASA-inih satelita u orbitu zbog preranog gašenja motora.

VIDEO: Astra nije uspjela dovesti satelite u svemir

Astra je jedan od raketnih svemirskih startupa koji svojim letjelicama želi prevoziti misije u svemir, no zasad mu to ne polazi za rukom, jer njegova LV0010 raketa nakon uspješnog lansiranja nije uspjela u orbitu izbaciti NASA-ine  meteorološke satelite, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Za sada još nisu objavili previše detalja, no na svojem Twitter profilu su postali: "Gornja faza se rano isključila i nismo isporučili teret u orbitu. Uputili smo ispriku NASA-i i timu zaduženom za korisni teret. Više informacija bit će dostavljeno nakon što završimo potpuni pregled podataka."

Astru u lansiranjima podupire NASA koja njenim satelitima želi dostaviti šest TROPICS CubeSat meteoroloških satelita u orbitu. Ti jeftini sateliti dizajnirani su kako bi omogućili NASA-i bolje praćenje tropskih oluja.  

NASA je razočarana ovim neuspjehom no nije odustala od Astra programa, pa je njezin pridruženi administrator Uprave za znanstvene misije Thomas Zuburchen tweetao da su usprkos razočaranja svjesni rizika koje donose svemirske misije jer NASA stalno traži inovacije koje joj osiguravaju vodstvo u svemirskoj industriji. 

Kada znamo da su i druge svemirske tvrtke u svojim počecima pretrpjele brojne neuspjehe, uključujući SpaceX i RocketLab, za očekivati je da se Astra neće lako predati, sve dok u nju vjeruje američka svemirska agencija.

Vezani sadržaji
Ključne riječi NASA Astra
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->