Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.11.2023. 12:27

Mjesec astronautike

Radionice raketnog modelarstva u Đakovu

U utorak i srijedu (28. i 29. studeni 2023.) u Đakovu se održavaju radionice raketnog modelarstva od 18 sati

Radionice raketnog modelarstva u Đakovu

U Zajednici tehničke kulture Grada Đakova na adresi Vijenac kardinala Alojzija Stepinca 10, ulaz II, održat će se radionice raketnog modelarstva u utorak i srijedu.

Domaćin radionica je Hrvatski astronautički i raketni savez, a organizira ih u sklopu Mjeseca astronautike Đakovo 2023. koji traje od 10. studenog do 10. prosinca.

Radionice su predviđene za učenike viših razreda osnovne škole, kao i za srednjoškolski uzrast. Uz učenike su pozvani i nastavnici koji žele naučiti nešto novo i educirati se za mentore raketnog modelarstva.

Sav materijal za radionice osiguran je sredstvima Saveza uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, te je besplatan za sve polaznike.

Radionice vodi predavač Hrvatskog astronautičkog i raketnog saveza Zvonimir Plišić.

Uz radionicu, u sklopu Mjeseca astronautike će se u srijedu 29. studenog, isto s početkom u 18 sati, održati predavanje Ante Radonića na temu „Najnovija istraživanja svemira“ u Centru za kulturu Đakovo.

ante_radonic

Na predavanju će biti riječi o izuzetnim i uzbudljivim istraživanjima svemirskog teleskopa James Webb, otkrićima u dubokom svemiru, pripremama za čovjekov povratak na Mjesec, divovskom Starshipu i novim međuplanetarnim misijama.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->