Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.06.2022. 16:15

NASA 

NASA pokreće neovisnu znanstvenu NLO studiju

Američka svemirska agencija osnovala je neovisni tim koji će istraživati fenomen neidentificiranih zračnih fenomena.

NASA pokreće neovisnu znanstvenu NLO studiju

Do sada su u "lovu" na neidentificirane leteće objekte i fenomene uglavnom sudjelovale pseudoznanstvene organizacije, vojska, obavještajna zajednica i gomile ljudi koji gotovo religijski vjeruju u NLO-e vanzemaljskog podrijetla, pa je NASA zaključila da je došlo vrijeme da taj fenomen napokon detaljno istraže znanstvenici.

Iz tog je razloga NASA odlučila osnovati neovisni tim koji će znanstvenim metodama proučavati podatke o događajima koji se ne mogu identificirati kao zrakoplovi ili poznati prirodni fenomeni. Studija će se fokusirati na proučavanje dostupnih podataka, kako najbolje prikupljati takve podatke u budućnosti i kako bi NASA mogla koristiti te podatke da na znanstveni način dođe do odgovora o vrsti i podrijetlu nepoznatih letećih objekata, o čemu do sada niti jedna studija nije uspjela doći do odgovora koji bi zadovoljili javnost i znanstvenike. 

Mada do sada nije otkriven niti jedan znanstveni dokaz da su ti objekti vanzemaljskog podrijetla, NASA ne želi odbaciti niti takvu mogućnost pa će istraživanje biti provedeno bez ikakvih predrasuda, no vodit će se znanstvenim metodama i alatima, kako bi se čim više smanjila mogućnost da NLO-i ostanu u domeni senzacionalističkog izvještavanja.

Za ovu studiju su posebno zainteresirane službe za nacionalnu sigurnost i sigurnost zračnog prometa, kojima incidenti s nepoznatim zračnim fenomenima predstavljaju jednu od najvažnijih stvari koje žele rasvijetliti čim je više moguće.   

"NASA vjeruje da su današnji znanstveni alati dovoljno moćni da se primjenjuju i ovdje", rekao je Thomas Zurbuchen, pomoćnik administratora za znanost u sjedištu NASA-e u Washingtonu. "Imamo pristup širokom rasponu promatranja Zemlje iz svemira, a to je žila kucavica znanstvenog istraživanja. Imamo alate i tim koji nam može pomoći da poboljšamo razumijevanje nepoznatog. To je sama definicija onoga što je znanost. To je ono što mi radimo."

Očekuje se da će studija biti dovršena za 9 mjeseci. Uključit će niz stručnjaka iz znanstvenih, aeronautičkih i analitičkih zajednica kako bi se usredotočili na to kako najbolje prikupiti nove podatke i poboljšati opažanja NLO-a.

Vezani sadržaji
Ključne riječi NASA
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->