Nalazite se
  • Sci Tech
  • Znanost
  • Kapsula za posadu sletjela neoštećena nakon kvara rakete
Članak
Objavljeno: 13.09.2022. 10:53

Blue Origin 

Kapsula za posadu sletjela neoštećena nakon kvara rakete

Blue Originova misija bez posade nije protekla prema planu zbog kvara na boosteru, no sustav za spašavanje kapsule je odradio svoj posao.

Kapsula za posadu sletjela neoštećena nakon kvara rakete

Da je Blue Originova misija NS-23 kojim slučajem u svemir nosila ljude, to bi za njih bilo nezaboravno putovanje s puno dramatike, no sa sretnim završetkom. 

Naime, ova misija bez posade koja je prenosila opremu za znanstvena istraživanja, bila je prekinuta jednu minutu nakon lansiranja zbog kvara na raketnom boosteru New Sheppard rakete koji se u jednom trenutku zapalio i opasno zaprijetio kapsuli za posadu.

Međutim, Blue Origin kaže da je dobra stvar u ovom što se sustav za prekid lansiranja i spašavanje kapsule pokazao učinkovitim jer je odmah odvojio kapsulu od rakete, a potom aktivirao padobrane koji su je sigurno spustili na zemlju, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Da je u letjelici kojim slučajem sjedila šestočlana posada, osjetila bi snažan trzaj prilikom odvajanja kapsule od rakete, no ništa im se ozbiljno ne bi dogodila, a imali bi dobru priču za pričati unucima jednog dana.

Blu Origin će sada istraživati što je krenulo po zlu, a do daljnjeg su svi letovi stopirani.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Blue Origin
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->