Nalazite se
Članak
Objavljeno: 17.07.2011. 22:03

Studija 

Žene više vole gaming nego seks

Rezultati studije provedene nad zaljubljenicima u online igre, ukazuju kako žene gaming obožavaju daleko više nego što se mislilo.

Žene više vole gaming nego seks

Charlotte Van Brabander, bivša poznata belgijska igračica Counter-Strikea, danas poznata online pokerašica.

Poznati proizvođač čipsa i sličnih grickalica, Doritos, proveo je studiju nad 2.052 žena i muškaraca, a rezultati su ispali više nego zanimljivi.

Poprilično neočekivano, ispalo je kako žene više vole igranje svojih omiljenih online igara, nego kupanje, šoping, tjelovježbu i seks.

Studija je pokazala kako 49% žena igra neki oblik online igara, dok je brojka muških online gamera samo za jedan posto veća (50%).

Među tima gamericama, 84% njih online gaming drži velikim užitkom, za razliku od 70% koje uživaju u seksu. Njih 62% uživa u tjelovježbi, 71% u šopingu, a 75% u kupanju.

 17% žena priznaje kako vole igrati video igre u krevetu 

Skoro jedna petina žena (17%), priznaje kako vole igrati video igre u krevetu.

Također je zanimljiv i podatak da žene video igre igraju dulje nego muškarci.

Sudionice studije provode prosječnih 3,5 sati u online gamingu svaki tjedan, a u odnosu na ukupno vrijeme provedeno na internetu, igraju se 23,1% tog vremena, dok muškarci na igranje potroše 22,3% svojeg vremena koje provode na mreži.

Uglavnom, sve više postaje očito da su žene počele prestizati muškarce u online gamingu, no rezultate studije valja uzeti sa zadrškom, jer se kod žena najčešće radi o besplatnim online igrama na društvenim mrežama poput Facebooka, dok su najveći kupci retail video igara i dalje u velikom postotku muškarci.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->