Nalazite se
Članak
Objavljeno: 19.01.2022. 16:38

Lenovo 

Windows 11 tablet Lenova radi na Snapdragonu

Novi Windows 11 tablet sa Snapdragon procesorom Lenovo je namijenio edukacijskom tržištu.

Windows 11 tablet Lenova radi na Snapdragonu

Lenovo je jedna od kompanija koje prilično podržavaju ARM arhitekturu pa nas nije previše iznenadilo što su predstavili Windows 11 tablet kojeg pokreće Qualcomm Snapdragon 7c ARM platforma.

Novi Lenovo 10w tablet specifično je razvijen za edukacijski sektor što znači da mu ARM procesor značajno produžuje trajanje baterije uz ne preveliko žrtvovanje performansi, mada ne treba opet očekivati previše od njega u zahtjevnijim zadaćama.

02_10w_Window_Tablet_K-12_Writing_Notes

Kao što je to bilo za očekivati, tablet dolazi s odvojivom tipkovnicom što korisnicima omogućuje da ga koriste kao laptop.

Uređaj dolazi s 10,1-inčnim FHD LCD zaslonom omjera 16:10 zaštićenim Gorilla Glass staklom, a u njega su ugradili 8 GB RAM memorije, dok se za ugrađenu eMMC pohranu nudi više opcija do maksimalnih 128 GB.

09_10w_Window_Tablet_Tab_Case

Obzirom da je namijenjen prvenstveno učenicima i studentima, tablet je opremljen prednjom i stražnjom kamerom, te gumenim "štosdemferom" oko čitavog ruba koji ga čuva od fatalnih "sudara" i padova.

Uređaj bi u prodaju trebao stići u travnju ove godine po početnoj cijeni od 320 dolara odnosno oko 2.100 kn unutar koje se nalazi i odvojiva tipkovnica.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->