Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.09.2022. 12:48

Sony 

VIDEO: Redizajnirane PS5 konzole troše manje energije

Sony je u cijelosti redizajnirao unutrašnjost PS5 konzole, što između ostaloga dovodi do manje težine i smanjene potrošnje energije.

VIDEO: Redizajnirane PS5 konzole troše manje energije

Sony je redizajnirao unutrašnjost PS5 konzole u novom modelu PS5 1200, koji se prošlog mjeseca našao na tržištu Australije.

YouTuber Austin Evans odlučio je zaviriti u utrobu "nove" konzole i otkrio je puno više promjena nego što je očekivao, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Kao prvo, PS5 sada ima novu manju matičnu ploču, drugačije hlađenje, a promijenjeno je i kućište SSD-a.

Sve te promjene utiču na smanjenje težine konzole, bez da je išto mijenjano s vanjske strane. Najveća promjena je nova matična ploča koja je manja za neka dva inča (oko 5 cm), a i hlađenje je nešto drugačije zahvaljujući dodatnoj toplinskoj cijevi na stražnjoj strani i manjem hladnjaku.

Nova matična ploča je sada težine od 1,13 kg, što je oko pola kilograma manje u odnosu na originalni dizajn.

Zbog nove matične ploče Sony je napravio novi i razmještaj komponenti, pa je CMOS baterija sada potpuno skrivena ispod hladnjaka. Za razliku od prije kada je bila s vanjske strane, sada ćete morati potpuno rastaviti PS5 da biste je zamijenili.

SSD kućište se također promijenilo pa više nema PCB po cijeloj dužini. Nije odmah jasno zašto je Sony promijenio baš ovaj dio dizajna PS5, ali Evans nagađa da bi to moglo pomoći u poboljšanju rasipanja topline.

Sve ove promjene mogle bi dodati neke prednosti u stvarnom svijetu za PS5, a Evans tvrdi da novi model PS5 troši oko 20-30 vata manje tijekom igranja, dok još uvijek isporučuje približno istu količinu buke i topline.

"Sony je smanjio gotovo sve, uključujući matičnu ploču kako bi konzola bila lakša i gotovo sigurno jeftinija (za njih)," kaže Evans na Twitteru.

Novi model PS5 stiže baš kad je Sony podigao cijene svojih konzola izvan SAD-a. Sony povećava cijene svojih PS5 u Velikoj Britaniji, Europi, Japanu, Kini, Australiji, Meksiku i Kanadi. Cijene skaču za 10 posto u Europi, 21 posto u Japanu i oko 6 posto u Velikoj Britaniji.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Sony PS5
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->