Nalazite se
Članak
Objavljeno: 25.01.2022. 10:01

Microsoft 

VIDEO: Novi Task Manager u Windowsima 11

Insideri koji testiraju nove značajke Windowsa 11 mogu isprobati osvježeni Task Manager.

VIDEO: Novi Task Manager u Windowsima 11

Nakon brojnih promjena koje su donijeli Windowsi 11 i njihovi testni buildovi da sada, stiže nam i prvo osvježenje jedne od posebno korisnih značajki operativnog sustava koju svi koristimo s vremena na vrijeme.

Radi se o Task Manageru ili Upravitelju zadataka, koji najčešće koristimo kada nešto ne radi kako spada, primjerice kada se smrzne neki program ili čitav operativni sustav, a volimo ga i pogledati kako bismo otkrili pod kakvim opterećenjem radi naše računalo i koje ga zadaće najviše muče. U njega stoga najčešće ulazimo kada se pojavi neki veliki problem pa stisnemo Ctrl+Alt+Delete kako bismo pokušali deblokirati ili ugasiti program koji se smrznuo kao zadnju instancu prije nego što se odlučimo na restartanje Windowsa.

Windows insideri su u najnovijem testnom buildu s oznakom 22538 došli u mogućnost isprobati novi Task Manager, iako upozoravaju da neke značajke još uvijek ne funkcioniraju kako spada pa se neke funkcije moraju pokretati unošenjem komandi u command prompt, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Glavna promjena koju ćete odmah primijetiti, iako nije i najveća u tehničkom pogledu su mogućnosti redizajna izgleda Task Managera, što znači da sada možete odabrati  Dark (tamnu) temu, ostaviti sve po "defaultu", ili prepustiti Windowsima da podese dizajn prema ukupnom dizajnu i koloritu koji koristite.

No glavne promjene dolaze u karticama za prikazivanje koje se više ne nalaze na vrhu Task Managera, već na lijevoj strani u obliku izbornika, dok se na vrhu sada nalaze skupna "izviješća" o radu sustava iz kojih možete vidjeti koliko su opterećeni CPU, GPU, memorija, disk i mreža

Ono što ne možemo vidjeti u videu koji je objavio insider je postoji li poboljšanje u učinkovitosti novog Task Managera u rješavanju problema, jer je to puno važnije od samog dizajna, ali to ćemo saznati tek kada sami isprobamo. Najiskrenije se nadamo da više nikada nećemo morati posizati za fizičkim gumbom za gašenje računala, ali se bojimo da smo malo preoptimistični, jer bi to značilo da su Windowsi postali savršen OS. Jesu li?

Vezani sadržaji
Ključne riječi Microsoft Windows 11 Task Manager
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->