Nalazite se
Članak
Objavljeno: 22.03.2023. 15:24

Ubisoft 

VIDEO: Ghostwriter AI generira dijaloge u igrama

Ubisoftov novi alat je namijenjen kao pomoć scenaristima koji će znatno brže razvijati priče u igrama.

VIDEO: Ghostwriter AI generira dijaloge u igrama

Ubisoft je predstavio svoj novi AI alat pod nazivom Ghostwriter, koji je razvijen u tvrtki kao ispomoć piscima scenarija u igrama poznatog game studija. Posao Ghostwritera je generirati fraze, dijaloge, psovke i druge zvukove koje ispuštaju neutralni (NPC) likovi kada igrači s njima stupe u interakciju unutar igre.

Ubisoft kaže da je alat razvijen za stvaranje realističnijih NPC interakcija generiranjem varijacija u dijalozima, prvenstveno iz tog razloga da se Ubisoftove timove korištenjem umjetne inteligencije oslobodi ponavljajućih zadataka, čime će im se osloboditi vrijeme za rad na drugim ključnim elementima igre, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

Do sada su u igrama svaki zvuk, kašalj, povik i izjavu NPC-a morali upisivati scenaristi, koji u većini slučajeva nisu imali previše kretivan posao obzirom da se puno toga ponavljalo ili je bilo slično onome što su radili prije. Iz tog razloga, kada bi scenaristima malo pala koncentracija, izjave NPC-ova su postajale lošije (čitaj gluplje), što je uvelike imalo utjecaj na realizam priče.

Zanimljivo je da je Ubisoft ovo objavio uz poziv za zapošljavanje, što možda znači da traže nove ljude koji će raditi na njihovim igrama u suradnji s umjetnom inteligencijom koja će im olakšavati posao, pa možete skočiti na ovu poveznicu da vidite što traže i nude.

Vezani sadržaji
Ključne riječi AI Ubisoft Ghostwriter
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->