Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.03.2016. 17:01

Adobe XD Experience Design CC 

VIDEO: Adobe lansirao alat za jednostavnu izradu weba

Adobe je danas lansirao novi web stranica alat koji je započet kao Project Comet.

VIDEO: Adobe lansirao alat za jednostavnu izradu weba

Velikoj obitelji Adobeovih proizvoda danas se priključio Adobe XD Experience Design CC, koji je namijenjen developerima za izradu dizajna i prototipa web stranica i mobilnih aplikacija.

U svojem priopćenju Adobe navodi da je ovo "sve-u-jedan" rješenje za UX dizajnere, te je dostupno svima koji posjeduju Adobe Creative račun.

Adobe kaže da je Adobe XD napravljen za brz i fluidan UX dizajn s inovativnim alatima koji eliminiraju "točke usporavanja" u radu, a posebno hvale sustav prebacivanja između dizajna u prototip jednim klikom, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Adobe XD vam omogućuje brzo kreiranje "wireframeova" i vizualnih dizajna, pregledavanje (preview) promjena u realnom vremenu, te dijeljenje prototipa s članovima svojeg tima.

Ukratko rečeno, radi se o zanimljivom alatu za izradu web stranica, koji omogućuje neku vrstu onoga što neki nazivaju "front-page editiranjem", pa tijekom izrade web stranice odmah možete vidjeti kako će ona izgledati, a alati za crtanje, linkanje raznih poveznica elemenata, te oni koji će vam omogućiti da povlačenjem mišem jednostavno oblikujete okvire za tekstove, video i slike, znatno će vam unaprijediti kvalitetu, te ubrzati i olakšati rad.

To sve znači da se radi o prilično zanimljivom alatu koji pomalo podsjeća na online softvere poput Wixa, no ne nudi isključivo korištenje gotovih templatea, već vam omogućuje izradu svih elemenata u vlastitom dizajnu bez muke oko programiranja i sporog prebacivanja između radne površine i previewa.

Izvor: AdobeVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->