Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.02.2024. 14:11

Glasina 

Stižu Intel Lake-S procesori ali ne na naše kompove

Nova glasina govori da Intel lansira Bartlett Lake-S platformu, ali za Intel NEX (Network i Edge) poslovne namjene.

Stižu Bartlett Lake-S procesori ali ne na naše kompove

Prema pisanju Benchlifea, Intel se sprema lansirati Bartlett Lake-S procesore, koje je već prije najavio, a u osnovi su isti kao Raptor Lake-S Refresh procesori.

Benchlife kaže da je ključna razlika između njih i Raptor Lake-S Refresh CPU-a u tome što mu izvori iz opskrbnog lanca spominju da Intel Bartlett Lake-S uglavnom cilja na mrežne i rubne aplikacije, kao što je Intel NEX (Network i Edge) poslovna linija proizvoda.

Što se tiče specifikacija, Bartlett Lake-S će pružiti do 24 jezgre i 32 izvedbene konfiguracije (8x P-jezgri i 16x E-jezgre), što je kompatibilno s trenutnom 14., 13. i 12. generacijom, no kažu da će također biti dostupna verzija sa samo 12x P-jezgri.

Budući da su isti kao Intelovi procesori 14., 13. i 12. generacije, Bartlett Lake-S podržavaju DDR4 i DDR5 memoriju, a najveća razlika bi mogla biti u poboljšanju AI performansi.

Grafički dio će koristiti Intel Xe arhitekturu, do Intel UHD Graphics 770, koja može podržavati 4 izlaza za istovremeni prikaz slike na više monitora.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Intel
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->