Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.11.2021. 09:56

Exynos 

Samsung teasa novi Exynos procesor

Novi procesor namijenjen pametnim telefonima koji se prodaju na nekim tržištima poput našeg možda će stići idući tjedan.

Samsung teasa novi Exynos procesor

U siječnju iduće godine Samsung bi trebao lansirati novu liniju svojih flagship telefona iz serije Galaxy S22, što znači da se kraju privodi završno poliranje njegovog novog Exynos procesora koji će stići na uređaje namijenjene Europi i još nekim tržištima na kojima se u flagshipove ne ugrađuju Snapdragoni koji su rezervirani za SAD i Kinu.

U prilog tome ide novi post na Instagram profilu samsungexynos, koji teasa, odnosno ukazuje da se nešto novo sprema, a mi dakako ne mislimo da Samsung radi nove autogume, već bi nam uskoro trebao predstaviti novi Exynos čip.

U postu se ne navodi previše detalja, no čini se da bi Exnos trebao biti otkriven 19. studenog ove godine.

Samsung kaže da se "sve mijenja" s novim čipom i da je novi dizajn "živi dokaz onoga što bi zabava mogla predstavljati u budućnosti", čime očito ukazuje na velike gaming sposobnosti novog hardvera.

Prema glasinama, novi procesor bi mogao biti Exynos 2200 koji će se naći u Galaxy S22 uređajima, a navodno će biti prvi Exynos koji će doći s AMD-ovom grafikom. Ako je to točno, onda je jasno da novim telefonom (i čipom) Samsung doista jako puca na gamersko tržište pa će se game developeri morati potruditi da proizvedu igre koje će biti dostojne novog čipseta.

Inače fora nam zvuči komentar jednog followera na Instagramu koji pita znači li to da na mobitele dolazi ray-tracing.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->