Nalazite se
Članak
Objavljeno: 30.01.2023. 12:00

Samsung 

Samsung radi na novom Exynos procesoru

Galaxy S23 će na globalnom tržištu koristiti Snapdragon, ali Samsung ne odustaje od vlastitih čipova.

Samsung radi na novom Exynos procesoru

Sudeći prema brojnim izvorima, nova linija Samsungovih pametnih telefona iz serije S23 koja će biti predstavljena kroz nekoliko dana, koristiti će isključivo Snapdragon procesore, što znači da ćete i u Hrvatskoj dobiti uređaj s Qualcommovim čipom, a ne s Exynosom kako je bilo do sada.

No to ne znači da će Samsung prestati proizvoditi vlastite Exynos procesore, barem sudeći prema novoj glasini koju je objavio južnokorejski leaker Vampire King koji tvrdi da je Samsung već odobrio serijsku proizvodnju novog Exynos 2400 čipa s kodnim imenom Root, koji će se početi "štancati" u studenom ove godine. Za razliku od Galaxy S23 flagship serije telefona koja će od sada raditi samo na pogon Snapdragona, Exynos 2400 procesori bi se navodno trebali naći Samsungovim novim telefonima srednje klase, a kruži i glasina da će se Samsung vratiti Exynosima i u flagship telefonima serije Galaxy S24 koja će biti predstavljena u veljači 2024. godine.    

Tu se automatski postavlja pitanje je li Samsungov prelazak na 100% Snapdragon samo u službi stvaranja vremena za izradu novih Exynos čipova koji bi za dvije generacije trebali pogoniti sve Samsungove flagship uređaje, što bi značilo da će Qualcommovi procesori pogoniti još samo S23. generaciju Galaxya.   

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->