Nalazite se
Članak
Objavljeno: 09.11.2021. 13:22

LPDDR5X 

Samsung lansira prvi LPDDR5X DRAM na svijetu

Južnokorejska tvrtka kaže da će se novi DRAM moći koristiti u telefonima, tabletima i laptopima.

Samsung lansira prvi LPDDR5X DRAM na svijetu

Samsung će uskoro lansirati prvi LPDDR5X DRAM čip na svijetu, koji je namijenjen telefonima, tabletima i laptopima, a mogao bi se naći i u idućem flagship telefonu Samsung Galaxy S22.

Prvi LPDDR5X DRAM dolazi s priličnim poboljšanjima u odnosu na LPDDR5 DRAM. Samsung kaže da je novi čip 1,3 puta brži dok istovremeno koristi 20 posto manje energije, a podrži prijenos podataka brzinom od 8,5 Gbps, što je oko 1,3 puta brže u odnosu na standardni LPDDR5, koji radi na 6,4 Gbps.

"LPDDR5X DRAM nudi brzinu obrade podataka do 8,5 gigabita u sekundi (Gbps), što je preko 1,3 puta brže od 6,4 Gbps LPDDR5. Koristeći najnapredniju 14 nm DRAM tehnologiju, također će koristiti oko 20% manje energije od LPDDR5 memorije. Osim toga, 16 Gb LPDDR5X čip omogućit će do 64 gigabajta (GB) po memorijskom paketu, udovoljavajući rastućoj potražnji za mobilnim DRAM-om većeg kapaciteta u cijelom svijetu", objasnio je Samsung u priopćenju za javnost.

Mada Samsung nije rekao u kojim će se njegovim konkretnim modelima uređajima naći novi DRAM, vrlo je lako moguće da će ga inaugurirati u Samsung Galaxy S22 flagship telefonu čije predstavljanje se očekuje u siječnju 2022. godine, no moguće je da će ga odgoditi za novu generaciju preklopnih uređaja sa savitljivim ekranom tipa Galaxy Z Fold 4 i Galaxy Z Flip 4.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Samsung DRAM Galaxy S22 LPDDR5X
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->