Nalazite se
Članak
Objavljeno: 24.01.2022. 13:20

MediaTek 

Prvi WiFi 7 demo prikazuje brzine nove generacije

MediaTeK je objavio prve live demonstracije WiFi tehnologije koja će biti znatno brža od postojeće.

Prvi WiFi 7 demo prikazuje brzine nove generacije

Mada su Wi-Fi 6 uređaji na tržište stigli tek prošle godine, mnoge kompanije okupljene oko Wi-Fi Alijance već rade na novoj tehnologiji koja će omogućiti još veće brzine protoka podataka u našim kućnim bežičnim mrežama.

Najnovija tehnologija pod nazivom Wi-Fi 7, odnosno standard IEEE 802.11be donosi propusnost od 30 Gbps, što je značajno više u odnosu na Wi-Fi 6 s maksimalnih 9,6 Gbps.

Mada Wi-Fi Alliance još uvijek radi na razvoju značajki koje će uključiti u novi standard, jedna od njegovih kompanija, MediaTek, već je započela nuditi Wi-Fi 7 tehnološki demo svojim klijentima i industrijskim partnerima.

Demo se temelji na MediaTekovoj Filogic platformi, a u stanju je postići maksimalnu brzinu koju donosi novi standard.

Dio te demonstracije uključivao je pokazivanje tehnologije rada s više veza (MLO), koja širi više kanala u različitim frekvencijskim pojasevima u isto vrijeme. To je pokazalo da je sustav bio u stanju zadržati dosljedne brzine čak i uz smetnje ili zagušenja.

Wi-Fi 7 će također imati kanale s propusnim opsegom od 320 MHz, što će omogućiti prijenos više podataka odjednom čak i s istim brojem antena. To sve uz još nekoliko trikova trebalo bi omogućiti Wi-Fi 7 tehnologiji  da se nosi s intenzivnim prijenosom podataka, poput igranja igara, 4K i 8K video streaminga, AR i VR aplikacija.

MediaTek očekuje da će proizvodi koji koriste Wi-Fi 7 doći na tržište već sljedeće godine, ali to se čini prilično optimističnom procjenom, s obzirom na to da Wi-Fi Alliance ne planira finalizirati novi standard do početka 2024. Uređaji za koje tvrde da biti kompatibilni s Wi-Fi 7 vjerojatno će stići rano, ali oni sa službenim certifikatom pojaviti će se tek kroz nekoliko godina.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->