Nalazite se
Članak
Objavljeno: 15.09.2022. 16:06

Intel 

Prva verzija XeSS bolja od Nvidia i AMD DLSS i FSR

Digital Foundry je objavio video s detaljnim pregledom novog Intelovog XeSS AI upscalera za rekonstrukciju slike.

Prva verzija XeSS bolja od Nvidia i AMD DLSS i FSR

YouTube kanal Digital Foundry objavio je video recenziju Intelovog XeSS AI upscalera slike koji se pokazao kao moćan konkurent nešto starijim verzijama DLSS verzije 2, tehnologije dubokog učenja i poboljšanja slike u stvarnom vremenu koji je razvila Nvidia za RTX liniju grafičkih kartica. Intel XeSS dolazi s vrlo sličnim ili boljim performansama u igrama i kvalitetom slike boljom od Nvidijinog pandana.

XeSS je Intelov odgovor na Nvidijine DLSS i AMD-ove FSR inteligentne tehnologije poboljšanja slike. XeSS nadograđuje slike s niže izvorne razlučivosti na višu razlučivost uz što je moguće manje degradacije detalja slike.

XeSS 2

Povećavanje koristi algoritam umjetne inteligencije koji inteligentno dodaje detalje u povećanu sliku tamo gdje ih nema, uz pomoć prethodno snimljenih slikovnih podataka. Međutim, za razliku od DLSS-a, Intelov pandan ima tri različite varijante za podršku svim vrstama GPU-a. To uključuje Arc Alchemist Intel GPU-ove, Intel integriranu grafiku i GPU-ove koji nisu Intelovi, što znači da će XeSS raditi i na Nvidia i AMD GPU-ovima.

Kako je Digital Foundry recenzirao Intel XeSS možete vidjeti u ovom videu.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Intel DLSS FSR XeSS
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->