Nalazite se
Članak
Objavljeno: 09.11.2021. 16:34

NVIDIA 

Novi AI mozak za robote 6 puta moćniji od prethodnika

Mada je znatno jači, novi Nvidijin AI za robotske mozgove još uvijek stane u vaš dlan.

Novi AI mozak za robote 6 puta moćniji od prethodnika

Nvidia je lansirala novi AI "mozak" za robote, koji dolazi kao zamjena za Jetson AGX Xavier koji je predstavljen 2018. godine.

Novi modul s imenom Jetson AGX Orin, donosi šest puta veću snagu procesiranja u odnosu na Xaviera, mada je zadržao istu veličinu koja omogućuje da vam doslovce stane u dlan.

Nvidia kaže da je dizajnirala Orina kako bi predstavljao "energetski učinkovito AI superračunalo" namijenjeno ugradnji u robote, autonomne sustave i medicinsku tehnologiju.

Nvidia tvrdi da Orin može izvoditi 200 bilijuna operacija u sekundi, a izgrađen je na temelju Nvidia Ampere GPU arhitekture te sadrži Arm Cortex-A78AE CPU jezgre i dolazi s "next-gen" akceleratorima, dubokog učenja i računalnog vida što mu omogućuje pokretanje višestrukih AI aplikacija.

Jetson AGX Orin

Orin će korisnicima omogućiti pristup u mnoge Nvidijine softverske alate, uključujući NvidiaIsaac Sim aplikaciju za skalabilne robotske simulacije koja omogućuje fotorealistična i fizkalno precizna virtualna okruženja u kojima developeri mogu testirati upravljanje svojim robotima pogonjenim AI-em.

Također kažu da će korisnici u industriji zdravstva moći koristiti softver Nvidia Clara za vizualizaciju i genomiku na pogon AI-a, dok će developeri sustava za autonomnu vožnju koristiti Nvidia Drive.

Nvidia još ne otkriva koliko će Jetson AGX Orin koštati, a trebao bi postati dostupan na tržištu u prvom kvartalu 2022. godine.

Zainteresirani se mogu registrirati na Nvidijinoj web stranici kako bi dobili detaljne informacije čim budu dostupne.    

Vezani sadržaji
Ključne riječi Nvidia AI Jetson AGX Orin
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->