Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.05.2021. 11:06

Notepad 

Notepad počinje upozoravati na staru inačicu

Ako ste dobili obavijest da je vaša inačica Notepada stara, nemojte se uopće brinuti.

Notepad počinje upozoravati na staru inačicu

Notepad je najosnovniji editor teksta u Windowsima i vjerojatno dobro znate kakve su njegove ograničene mogućnosti, no ipak ga vrlo često koristimo, posebice pri prijenosu tekstova u neke druge programe i web CMS-ove, jer ne formatira tekstove kao primjerice Word.

Microsoft se stoga trudi s vremena na vrijeme isporučivati neke nadogradnje za njega, no do sada ih nismo primjećivali, jer su toliko male da se neprimjetno instaliraju svaki puta kada restartamo Windowse.

Međutim, prema tweetu koji je objavio Alex Ionescu, u Notepadu ćete od sada možda naletjeti na poruku da je vaša inačica stara (slika gore), što znači da ćete morati sami pokrenuti nadogradnju.

Razlog toga je što se Notepad nadograđuje preko Microsoft Storea, pa se sada ponaša kao svaka druga aplikacija koju preuzmete iz Microsoftovog online dućana.

Dobra stvar je što nadogradnja Notepada više očito neće biti povezana s nadogradnjama Windowsa 10, što znači da će se  popularni tekstualni editor moći nadograđivati i krpati neovisno o operativnom sustavu.

Nama se ovakve obavijesti još nisu pojavljivale, a vama? 



Vezani sadržaji
Ključne riječi Microsoft nadogradnja Store Notepad
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam






   

*/-->