Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.07.2021. 09:32

Kaspersky 

Najriskantnija Android aplikacija za poruke

Istraživači Kasperskog istražili su koje Android aplikacije za poruke hakeri najviše koriste za phishing napade.

Najriskantnija Android aplikacija za poruke

Stručnjaci za cybersigurnost tvrtke Kaspersky proveli su istraživanje Android "instant messaging" ili chat aplikacija kako bi utvrdili razine rizika za korisnike jer je poznato da hakeri često iskorištavaju popularnost tih platformi za lansiranje phishing napada.

Istraživači navode kako svaki dan u svijetu detektiraju oko 480 phishing napada, a tri zemlje od kuda ti napadi najčešće dolaze su Rusija (46%), Brazil (17%) i Indija (7%).

Od svih android chat aplikacija za cyber napade se najčešće koristi WhatsApp na koji otpada čak 89,6 posto phishing napada u svijetu.

Na drugom mjestu je Telegram s 5.6% od svih napada u svijetu, a na trećem Viber, kojeg cyber kriminalci koriste u 4,7 posto slučajeva. Zanimljivo je kako je vjerojatnost da vas napadnu preko Google Hangoutsa iznosi manje od 1 posto, no to ne znači da je ta platforma sigurnija od ostalih, već hakeri najčešće biraju one platforme koje koristi najviši korisnika, a WhatsApp je upravo takav jer ga ima svatko tko posjeduje Android telefon.

Kako bi pomogli korisnicima u obrani protiv phishing napada, stručnjaci Kasperskog su izdali sljedeće upute korisnicima:

1. U poveznicama koje dobijete u poruci potražite pravopisne pogreške ili druge abnormalnosti.

2. Budući da prevaranti često potiču ​​korisnika da podijeli zaraženu vezu sa svojim kontaktima, nemojte dijeliti nikakve sumnjive linkove sa svojim prijateljima.

3. Budite oprezni kod poveznica od nepoznatih korisnika koje vas pozivaju da upišete svoje vjerodajnice za bilo koje servise.

4. Imajte na umu da čak i račune vaših najboljih prijatelja netko može hakirati, pa pomno pogledajte linkove i privitke koji dolaze od njih.

5. Instalirajte i koristite pouzdano sigurnosno rješenje jer vas može upozoriti ako postoji problem.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->