Nalazite se
Članak
Objavljeno: 24.05.2011. 13:55

Microsoft 

Microsoft službeno najavio Windows 8

Do ove najave Microsoft je za nove Windowse koristio samo izraz Windows Next

Microsoft službeno najavio Windows 8

Steve Ballmer je službeno najavio Windows 8 i time potpuno promijenio dosadašnju taktiku Microsofta.

Izvršni direktor kompanije Microsoft, Steve Ballmer, najavio je kako će sljedeća generacija Windows OS-a biti dostupna korisnicima 2012. godine.

Ova najava je iznenađenje obzirom na praksu kompanije da planove o novom operativnom sustavu drži u tajnosti, uključujući čak i naznake kada bi sljedeća inačica trebala biti objavljena, kao i naziv budućeg operativnog sustava. Ovo je prvi puta da Microsoft službeno potvrđuje kako je Windows 8 službeni naziv za novi operativni sustav, umjesto do sad korištenog izraza Windows Next.

 očekuje se da novi OS donese kvalitetnu podršku za ARM čipove, što bi Microsoftu poboljšalo poziciju na tržištu tableta 

Windows 8 za desktop računala i tablete pojavit će se na tržištu tri godine nakon izlaska Windows 7, koji je objavljen u lipnju 2009. godine.

Očekuje se da novi operativni sustav donese poboljšanja u korisničkom interfaceu i podršku za ARM čipove, što bi omogućilo kompaniji bolju poziciju na tržištu tableta.

Ballmer je spomenuo i novosti vezane za Windows Phone 7 koji će imati 500 novih funkcija. Windows Phone 7, koji se pojavio u studenom prošle godine, nije se proslavio usprkos velikim očekivanjima, pa je Microsoft bio prisiljen promijeniti taktiku, te je kao rezultat toga uslijedilo strateško partnerstvo sa Nokijom, koja će usvojiti Windows 7 Phone kao glavnu strategiju razvoja za svoje pametne telefone.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->