Nalazite se
Članak
Objavljeno: 18.10.2021. 15:55

Glasina 

Microsoft radi vlastiti procesor

Microsoft već surađuje s Qualcommom na izradi prilagođenih ARM procesora no njegovi planovi su izgleda znatno veći.

Microsoft radi vlastiti procesor

Prema tvrdnji internetskih "hvatača glasina" koji su u oglasu za zapošljavanje koji je objavio Microsoft, u kojem traži direktora SoC arhitekture u Surface diviziji, ekipa iz Redmonda planira razviti potpuno vlastiti procesor za Surface prijenosnike.

Mada je u oglasu Microsoft pažljivo birao riječi kako mu ne bi izletjelo više od onoga što je namjeravao reći, HotHardware kaže da je očito kako se radi o nekome tko će voditi diviziju za proizvodnju hardverskih komponenti za Surface uređaje, pa je izgledno da se radi novi procesor s Microsoft brandom.

“Jeste li strastveni u izgradnji cool uređaja i tehnologija? Surface tim osvjetljava Microsoftova iskustva sa sljedećom generacijom uređaja. Temeljni dio naše strategije je povezivanje produktivnosti i mobilnosti putem uređaja koji omogućuju nova iskustva - pomažući ljudima i organizacijama da otključaju svoju kreativnost, strast i potencijal ”, stoji u oglasu za posao. 

Jasno je da bi Microsoft s vlastitim procesorima znatno smanjio ovisnost o dobavljačima trećih strana, koji obično zakažu kada su krize s nestašicama i pandemijama, pa ova glasina ima svoje uporište, mada bismo ipak trebali pričekati da je Redmond potvrdi.Vezani sadržaji
Ključne riječi Microsoft procesor ARM Surface
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->