Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.11.2011. 16:23

Studija 

Kupci napuštaju web dućan ako se ne učita za 10 sekundi

Britansko istraživanje pokazuje da 38% online kupaca odlazi sa stranica koje se učitavaju duže od 10 sekundi.

Kupci napuštaju web dućan ako se ne učita za 10 sekundi

Amazon je primjer web dućana koji je odlično optimiziran i nije nam se učitavao dulje od 2-3 sekunde. Napomena: Koristili smo bzinu interneta od cca 15 Mb/s.

Prema britanskom istraživanju, u koje je bilo uključeno 2.000 osoba starijih od 18 godina, 35% ljudi koji se spremaju obaviti online kupovinu, napušta web dućan ako se stranica ne učita u roku od 10 sekundi, a gotovo polovica od tog postotka (45%), odlazi na stranice konkurencije.

Prema istraživanjima, ove će godine tijekom božićnih blagdana kupovina putem mobilnih uređaja imati značajnu ulogu, pa će više od 25% kupaca tražiti popuste koristeći mobilne "app voucher" kodove, a petina kupaca planira koristiti svoje pametne telefone uređaje za skeniranje barkodova proizvoda u dućanima, kako bi usporedili cijene online prije nego nešto kupe.

Istraživanja također pokazuju da će kupovina preko interneta (e-commerce) i mobilnim uređajima (m-commerce)  drastično porasti ovog Božića u odnosu na prošlu godinu.

Čak 90% ispitanika planira kupiti barem neki od željenih proizvoda online, što je povećanje od 18% ili 8,7 milijuna kupaca u odnosu na prošlu godinu.

M-commerce će također doživjeti rast, 25% ispitanika planira kupiti božićni poklon pomoću pametnog telefona ili tableta, što predstavlja povećanje od 6% u odnosu na prošlu godinu.

Dakle, trebaju li online trgovci biti zabrinuti ako se njihov web učitava dulje od 10 sekundi? Izgleda da itekako  trebaju.

Amazon je nedavno naglasio kako se njegove web stranice obično učitavaju u roku od nekoliko sekundi preko računala koje koristi prosječnu brzinu interneta od 12 Mb/s.

Mada se ove brojke odnose na britanske kupce koji imaju „malo“ drugačije navike kupovanja od naših, svi koji imate web stranicu preko koje nešto prodajete, morat ćete se dobro potruditi oko optimizacije brzine učitavanja, jer to kupcima postaje gotovo važniji element od samog sadržaja.

Naravno, kod nas su problem i brzine interneta, jer 12 Mb/s, što je po Amazonu standard, nije nešto za što bi se moglo reći da predstavlja standard i u Hrvatskoj.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Amazon
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->