Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.04.2021. 09:26

Oculus Quest 2 

Korisnici Oculus Questa 2 testiraju bežični PC VR

Nadogradnja s oznakom v28 ujedno dodaje nativnu podršku za 120 Hz i nove Infonoite Office značajke.

Korisnici Oculus Questa 2 testiraju bežični PC VR

Odličan Facebookov VR headset Oculus Quest 2 postao je još bolji zahvaljujući novoj softverskoj nadogradnji koja omogućuje bežični streaming PC VR igara putem WiFi-ja. 

Nadogradnja s oznakom v28 omogućuje Air Link značajku koja korisnicima pruža znatno veće mogućnosti kretanja bez potrebe za spajanjem headseta i računala USB-C kabelom. Oculus Quest 2 je postao jako popularan među mnogim gamerima jer sadrži kompletan hardver koji mu omogućuje  "samostojeće" igranje posebno dizajniranih naslova bez potrebe za spajanjem dodatnih uređaja ili pametnih telefona, dok istovremeno ima mogućnost povezivanja s računalom i igranja PC VR igara, kao što to omogućuju high-end headsetovi poput Oculus Rifta i HTC Vivea. Do sada se za povezivanje morao koristiti kabel, pa će wireless mogućnosti podići PC VR gaming na još jednu stepenicu više.   

Nova značajka zasad je još u eksperimentalnoj fazi i u ovom trenutku ne radi s postojećim Oculus Quest 2 igrama, no to bi trebalo biti omogućeno u skoroj budućnosti.

Oculus kaže da bi za idealno korištenje Air Linka korisnik treba biti udaljen najviše šest metara od WiFi rutera, a aktivirati se može u beta postavkama PC aplikacije gdje je potrebno uključiti Air Link. 

Drugo poboljšanje koje donosi nadogradnja povećat će u određenim igrama frekvenciju osvježavanja s "defaultnih" 90 Hz na 120 Hz, no i to zasad još ne podržava niti jedna aplikacija, kao ni postojeći Oculus Quest 2 naslovi. 

OQ2 virtualna tipkovnica

Pored toga poboljšanje dolazi i u Infinite Office značajki, u kojoj sada možete mapirati i pohraniti virtualni stol preko svojeg stvarnog namještaja i upariti ga s Logitech K830 tipkovnicom koja će se zajedno s vašim rukama pojaviti 3D renderirana u VR-u dok tipkate u "pravoj stvarnosti".

Više informacija potražite na ovoj poveznici.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->