Nalazite se
Članak
Objavljeno: 06.05.2022. 16:58

Glasina 

Intelove desktop grafičke stižu na Computex

Intel će navodno lansirati Arc Alchemist desktop grafičke kartice krajem ovog mjeseca.

Intelove desktop grafičke stižu na Computex

Nakon što je predstavio svoje prve ARC mobilne GPU-ove za prijenosna računala, Intelu je još ostalo da lansira i prve Arc grafičke kartice za desktop računala, za koje vjeruje da bi mogle postati konkurentne Nvidijinim i AMD-ovim.

Prema Intelovim planovima te bi se grafičke kartice trebale započeti prodavati u trećem kvartalu ove godine, a najnovija glasina govori da bi ih Intel mogao službeno lansirati na predstojećem Computex sajmu koji se održava krajem svibnja i početkom lipnja u Taipeiju.

Prema tim glasinama, Intel će na Computexu predstaviti Arc Alchemist A750, A580 i A380, high-end, mid-range i entry-level grafičke kartice, koje su već smještene u klase za usporedbu s Nvidijinim karticema.

Prema tom klasificiranju A380 bi trebala predstavljati pandan GeForce GTX 1650, dok bi se A580 mogla nadmetati s RTX 3050, a A780 će se tući protiv RTX 3060. Sve Intelove kartice bi trebale biti jeftinije od Nvidijinih grafičkih iste kategorije, no zasad je prerano o tome govoriti dok ne objave točne cijene i dok ih ne dođemo u priliku uzeti u ruke i testirati u Vidilabu.

U svakom slučaju, situacija na tržištu grafičkih kartica počela se još više zahuktavati ulaskom Intela u područje koje ga do sada nije previše okupiralo.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Intel grafičke kartice desktop ARC
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->