Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.02.2021. 13:49

M1 

Intel želi pobijediti Apple M1 procesor benchmarcima

Intel se pojavom M1 ARM procesora očito osjeća ugrožen, pa Appleov čip želi diskreditirati gdje god može.

Intel želi pobijediti Apple M1 procesor benchmarcima

Svima nam je jasno da novi Appleov M1 procesor predstavlja kost u grlu Intelu u mobilnom segmentu, pa nas ne čudi informacija koju donose PC World i Tom's Hardware, koja otkriva da je Intel na internetu podijelio veliki broj rezultata benchmark testova, koji ukazuju da je 11. generacija mobilnih Core i7 procesora brža u odnosu na M1.

Intel ističe da na mnogim područjima njegovi mobilni procesori odnose pobjedu nad Appleom, mada metode kojima to čini otvaraju mnoga pitanja.

Rezultati testova kojima se Intel služi odnose se na test surfanja u Chromeu, zadaće u Officeu 365, rad u Adobe kreativnim aplikacijama i AI testove, a Intel također ukazuje i na dobro poznatu činjenicu da mnoge video igre nisu dostupne za Macove.

Pored toga, Intel kaže da su Appleove priče o trajanju baterije kao rezultat rada M1 samo prodavanje magle, jer u praksi Appleov procesor u očuvanju energije nije ništa bolji od Core i7.

Intel je također želio istaknuti bolju podršku za vanjske monitore i veću raznolikost hardvera koji podržava njegov procesor, poput prijenosnih računala s ekranima osjetljivim na dodir.

Međutim, stručnjaci kažu da je jako upitna Intelova metodologija kojom to sve želi dokazati. Kao prvo, Intel je mijenjao hardver između testova, kako za svoj i7, tako i za Appleov M1. Primjerice, za test trajanja baterije koristio je MacBook Air, a ne dugotrajniji Pro.

Intel je također odabrao neke testove koji su posebno favorizirali njegove komponente, poput AI testa Topaz Labs - jednog od rijetkih koji koristi Intelovo hardversko ubrzanje.

Nije nam nimalo čudno što Intel za promociju odabire testove koji bacaju najbolje svjetlo na njegove procesore, jer to rade i drugi, no njegov pokušaj diskreditiranja M1 zapravo je samo potvrda da se doista osjeća jako ugrožen od strane Applea.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->