Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.07.2022. 10:43

Intel Arc 

Intel isporučuje Arc grafiku za servere

Intel je započeo isporuke svojih Arctic Sound-M grafičkih kartica za podatkovne centre.

Intel isporučuje Arc grafiku za servere

Intelova grafika uskoro će se naći u podatkovnim centrima u obliku Arctic Sound-M kartica pogonjenih ACM-G10-Powered Arctic Sound-M GPU-ima. Isporuke su već krenule, a radi se hrafičkim i video karticama za transkodiranje, izrađenim oko Big Arc Alchemist ACM-G10 GPU-a, čipa koji će se naći u Intelovim nadolazećim mainstream i high-end Arc A500 i Arc A700 grafičkim karticama za gamere.

Intelova grafička i video kartica kodnog naziva Arctic Sound-M za podatkovne centre koristi ACM-G10 GPU s do 32 Xe jezgre (što je jednako do 4096 stream procesora) i 16 GB memorije. Intelov ACM-G10 grafički procesor može podnijeti transkodiranje do osam istodobnih 4K video streamova, 30+ 1080p streamova i renderiranje 40+ streamova igara. Kao bonus, Intelovi napredniji Arc Alchemist GPU-ovi također podržavaju XMX instrukcije tako da mogu ubrzati radna AI opterećenja.

as2

Zasad još nije poznato koje tvrtke dobivaju Intelovu novu Arctic Sound-M karticu, no za očekivati je da će se raditi o servisima u oblaku koji pružaju usluge igranja i video streaminga.

Intel kaže da je siguran kako su upravljački programi Arctic Sound-M kartica i softverski paket za ACM-G10 grafički procesor dovoljno dobri za podatkovne centre, što u biti znači daljinsko renderiranje odabranih igara kao i video transkodiranje.

Sada nam još samo preostaje pričekati dok Intel ne započne isporuke "ozbiljnih" gamerskih Arc grafičkih kartica za desktop računala koje bi trebale konkurirati Nvidiji i AMD-u.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Intel ARC Arctic Sound-M
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->