Nalazite se
Članak
Objavljeno: 04.03.2021. 15:07

Samsung 

ISOCELL 2.0 drastično poboljšava prikupljanje svjetla

Samsung je predstavio drugu generaciju svojeg ISOCELL senzora slike.

ISOCELL 2.0 drastično poboljšava prikupljanje svjetla

Samsung je 2013. godine predstavio ISOCELL senzor slike koji sadržava barijere između filtera boja koje okružuju svaki piksel, a za njih se koristio metal koji je upijao dio dolazne svjetlosti, čime se smanjivalo prelijevanje s jednog piksela na njegove susjede. Kasnije je lansirao ISOCELL Plus senzor koji je koristio novi materijal, čime je još više poboljšao tu značajku, no i on je sadržavao nešto metala pa se problem nije u potpunosti riješio.

Samsung sada predstavlja ISOCELL 2.0, najnoviji senzor slike koji donji dio zidova zamjenjuje reflektirajućim materijalom. Nova inačica senzora slike također drastično poboljšava i osjetljivost na svjetlost te dodatno smanjuje optički gubitak za svaki piksel u usporedbi s prethodnim generacijama, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Time će se senzorima slike omogućiti da sadrže više piksela na površini iste veličine, dok će istovremeno prikupljati više svjetla. Samsung je prije dva mjeseca "teasao" senzor slike od 200 MP, a sada radi na senzorima od 600 i više megapiksela, koji će imati veliku korist od malih piksela.

U svakom slučaju jedva čekamo vidjeti kakve će fotke snimati kamere telefona s novim senzorima slike, no zasad još nije poznato u kojim će uređajima ISOCELL 2.0 tehnologija debitirati.Vezani sadržaji
Ključne riječi Samsung senzor slike ISOCELL 2.0
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->