Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.06.2021. 10:16

Hakiranje 

Hakeri pokrali podatke zaposlenika McDonaldsa

Poznati lanac restorana brze hrane pod udarom je hakerskog napada u više država svijeta.

Hakeri pokrali podatke zaposlenika McDonaldsa

Još jedan poznati svjetski brand McDonald's našao se pod hakerskim napadima na zaštićene mreže i servere, što je dovelo do curenja i krađe podataka zaposlenika, poslovnih kontakata i općih informacija o restoranima.

Podaci korisnika su također pokradeni na nekim područjima poput Južne Koreje i Tajvana, dok u SAD-u navodno nisu. U Tajvanu je napad prouzročio i gubitak osobnih podataka poput imena i i kontaktnih informacija.

McDonald’s je povodom ovoga izjavio da je vrlo brzo zatvorio "rupe" kroz koje su curjeli podaci, a njegova istraga je pokazala da su hakeri pristupili maloj količini datoteka koje su sadržavale osobne podatke.

Također kažu da je cyber napad otkriven zahvaljujući velikom ulaganju tvrtke u računalnu sigurnost, zahvaljujući čemu je tvrtka na raspolaganju imala alate koji su joj omogućili brzo otkrivanje neautoriziranih aktivnosti na svojoj mreži. 

Djeluje nam pomalo čudno što Mcdonald's ističe uspješnost zaštite sustava, a istovremeno objavljuje da je došlo do krađe podataka, jer to zvuči prilično kontradiktorno.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->