Nalazite se
Članak
Objavljeno: 18.06.2022. 13:12

LinkedIn 

FBI upozorava na kripto prijevare na LinkedInu

Agenti FBI-ja novu vrstu kripto prijevare nazivaju značajnom prijetnjom.

FBI upozorava na kripto prijevare na LinkedInu

Poznata mreža LinkedIn, čija je osnovna namjena uspostavljanje i održavanje kontakata s osobama koje su poslovno povezane te povezivanje poslodavaca i tražitelja posla, našla se na udaru prevaranata koji po starom dobrom običaju iskorištavaju naivnost korisnika.

U intervjuu za CNBC, specijalni agent FBI-ja Sean Ragan iz San Francisca, novu prijevaru naziva "značajnom prijetnjom", a i LinkedIn je priznao da je na mreži zabilježen "nedavni porast prijevara".

Ukratko rečeno, žrtve su osobe koje na LinkedInu imaju običaj razgovaranja s osobama koje ne poznaju. Shema obično započinje na taj način da se prevarant predstavlja kao profesionalac koji se bavi kripto investicijama i preporuča korisniku da posjeti legitimnu kripto investicijsku platformu. Nakon nekog vremena, koje može potrajati i više mjeseci, kada je korisnik stekao povjerenje u tu osobu, ona mu preporuča da svoje investiranje prebaci na jednu drugu platformu koja nudi veće pogodnosti i mogućnosti zarade. Obzirom da je ta platforma pod kontrolom prevaranata, novac ubrzo nestaje s računa.

LinkedIn preporuča svojim korisnicima da se povezuju isključivo s osobama koje poznaju i u koje imaju povjerenje te da posebno paze kada ih ljudi koje ne znaju osobno traže novac. "To može uključiti kriptovalute i podatke poklon kartica za primanje zajmova i nagrada", upozorava LinkedIn.

Pored toga, poslovna mreža upozorava i na ponude poslova koje zvuče predobro da bi bile istinite, kao i ljubavne poruke koje nisu primjene LinkedIn platformi.

Tvrtka poziva korisnike da prijavljuju sumnjive račune te kaže da je 96 posto lažnih računa detektirao njezin automatski sigurnosni sustav, no ne može u potpunosti otkloniti sve spam i scam prijetnje koje im prođu ispod radara. Ukratko, oprez! 

Vezani sadržaji
Ključne riječi LinkedIn FBI prijevare
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->