Nalazite se
Članak
Objavljeno: 23.12.2011. 13:12

Facebook 

Europa vs Facebook: Bolja zaštita podataka

Facebook će do kraja lipnja 2012. morati poboljšati sigurnost podataka korisnika izvan SAD-a.

Europa vs Facebook: Bolja zaštita podataka

Nakon brojnih tužbi europskih korisnika protiv Facebooka u vezi zaštite podataka, irska Komisija za zaštitu podataka DPC (Data Protection Commission) provela je istragu koja je rezultirala priopćenjem da Facebook krši europske zakone, te uputila zahtjev za usaglašavanje s njima.

Mjere koje će morati provesti Facebook do početka srpnja 2012., uključuju veću jednostavnost podešavanja privatnosti društvene mreže, bolje informiranje korisnika o tome kako se njihovi privatni podaci koriste, veću transparentnost u vezi funkcije prepoznavanja i označavanja lica na fotografijama (photo-tags), kako bi korisnici mogli odlučiti hoće li koristiti tu funkciju ili ne. Pored toga, Facebook se obvezao da više neće čuvati podatke korisnika dulje od dvije godine.

"Facebook je pristao na uvođenje novih mjera, te će u zadanom roku uskladiti svoju funkcionalnost s europskim zakonima", navodi se u priopćenju najveće društvene mreže.

Facebook se također obvezao da će brisati podatke korisnika (i onih koji to nisu), koje dobije preko takozvanih društvenih dodataka (social plugins).

Preporuke irske komisije tiču se svih korisnika društvene mreže koji se nalaze izvan teritorija SAD-a i Kanade.

DPC će u srpnju iduće godine provjeriti je li Facebook i u kojoj mjeri ispoštivao preporuke sporazuma.

Čitav izvještaj DPC-a možete pročitati u ovom PDF-u.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->