Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.02.2024. 10:24

OpenAI 

ChatGPT dobiva digitalnu memoriju

OpenAI testira značajku koja će omogućiti ChatGPT-u prisjećanje bivših razgovora s korisnicima.

ChatGPT dobiva digitalnu memoriju

Tvrtka OpenAI objavila je da testira memoriju ChatGPT-a, zahvaljujući kojoj će AI asistent pamtiti razgovore iz svih chatova koje ćete imati s njim, kako bi vas poštedio od ponavljanja informacija, što će buduće razgovore učiti boljim i korisnijim.

Memorijom ChatGPT-a upravljaju direktno korisnici koji će mu moći izričito reći da se nečega sjeti, pitati ga čega se sjeća i reći mu da zaboravi razgovor, a mogu ga i potpuno isključiti.

"Dok razgovarate s ChatGPT-om, možete ga zamoliti da zapamti nešto određeno ili mu dopustiti da sam pokupi detalje. Memorija ChatGPT-a bit će bolja što je više budete koristili i s vremenom ćete početi primjećivati ​​poboljšanja. Na primjer:

- Objasnili ste mu kako više volite da bilješke sa sastanka imaju naslove, grafičke oznake i radnje sažete na dnu. ChatGPT to pamti i sažima sastanke na taj način.

- Rekli ste ChatGPT-u da posjedujete kafić u susjedstvu. Kada razmišljate o porukama za objavu na društvenim mrežama kojom se slavi nova lokacija, ChatGPT zna odakle početi.

- Spomenuli ste da imate malu kćer i da ona voli meduze. Kada zamolite ChatGPT da vam pomogne izraditi njezinu rođendansku čestitku, on predlaže meduzu koja nosi šešir za zabavu.

- Kao odgajateljica u vrtiću s 25 učenika, više volite 50-minutne sate s pratećim aktivnostima. ChatGPT to pamti kada vam pomaže u izradi planova lekcija.

Memoriju možete isključiti u bilo kojem trenutku (Postavke > Personalizacija > Memorija). Dok je memorija isključena, nećete stvarati niti koristiti uspomene.

memory-and-new-controls-for-chatgpt

Ako želite da ChatGPT nešto zaboravi, samo to recite. Također možete pogledati i izbrisati određena sjećanja ili izbrisati sva sjećanja u postavkama (Postavke > Personalizacija > Upravljanje memorijom). Uspomene ChatGPT-a razvijaju se s vašim interakcijama i nisu povezane s određenim razgovorima. Brisanje chata ne briše njegova sjećanja, što znači da morate izbrisati samu memoriju.

Ako želite razgovarati bez korištenja memorije, koristite privremeni chat. Privremeni razgovori neće se pojaviti u povijesti, neće koristiti memoriju i neće se koristiti za obuku naših modela. Saznajte više o privremenim razgovorima u centru za pomoć.

Prilagođene upute vam i dalje omogućuju da ChatGPT-u pružite izravne smjernice o tome što biste željeli da zna o vama i kako biste željeli da odgovori. Za eksplicitne informacije ili upute, možete ih dodati svojim prilagođenim uputama. Za informacije koje se dijele putem razgovora, ChatGPT može zapamtiti relevantne detalje za vas.

Memorija donosi dodatna pitanja privatnosti i sigurnosti, poput vrste informacija koje treba zapamtiti i kako se koriste. OpenAI kaže da poduzima korake za procjenu i ublažavanje pristranosti i usmjerava ChatGPT od proaktivnog pamćenja osjetljivih informacija, poput vaših zdravstvenih podataka, osim ako to izričito ne zatražite.

Za Enterprise i Team korisnike, memorija može biti korisna kada koriste ChatGPT za rad. Može naučiti vaš stil i sklonosti te graditi na prethodnim interakcijama. To vam štedi vrijeme i dovodi do relevantnijih i pronicljivijih odgovora.

OpenAI naglašava da je ovo za sada beta usluga koja ovaj tjedan postaje dostupna "malom broju" besplatnih i Plus korisnika ChatGPT-a.

Vezani sadržaji
Ključne riječi OpenAI ChatGPT
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->