Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.02.2021. 09:44

Azure Quantum 

Besplatno isprobajte kvantno računalo

Microsoft javnosti službeno omogućio korištenje kvantnog developerskog ekosustava Azure Quantum.

Besplatno isprobajte kvantno računalo

Microsoft je nakon zatvorene beta faze koja se provodila tijekom prošle godine, sada javno lansirao beta preview Azure Quantum platforme u oblaku, koja omogućuje korištenje kvantnog hardvera i softverskih alata Microsoftovih partnera među kojima se nalaze Honeywell Quantum Solutions, IonQ,1QBit, Toshiba i qci, kao što možete vidjeti u ovom videu.

To znači da od sada svi koje zanima kvantno računalstvo mogu započeti s isprobavanjem servisa ukoliko se prijave putem ove poveznice.

Cijene korištenja usluge ovise u vremenu korištenja hardvera Microsoftovih partnera i složenosti zadaća koje želite provoditi, no dobra je stvar što je korištenje besplatno za prvih sat vremena, a nakon toga postoje razni cjenovni modeli. Ukoliko želite detaljnije istražiti za što sve možete iskoristiti kvantno računalstvo koje pruža usluga Azure Quantum, Microsoft preporuča da odaberete model koji će vas koštati 10 dolara po satu, a kasnije se  možete prebaciti na skuplje modele, ukoliko se za to ukaže potreba.

azure quantum 2

Osim same platforme koja se izvodi na kvantnim računalima Microsoftovih partnera, usluga uključuje rješenja za optimizaciju, QDK developerski kit (Quantum Development Kit), programski jezik Q# i brojne gotove resurse i programe namijenjene developerima koji žele koristiti kvantno računalstvo u svojim projektima.

Microsoft vjeruje da će Azure Quantum zainteresirati brojne razvojne timove koji pomoću mogućnosti koje nudi kvantno računalstvo žele poboljšati performanse profesionalnog softvera i hardvera za medicinsku dijagnostiku, robotiku i unaprijediti im razvoj na brojnim drugim područjima, a zasigurno će privući i znanstvenike, profesore, kao i njihove studente i učenike.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->