Nalazite se
Članak
Objavljeno: 20.03.2018. 14:09

IBM Watson  

AI Watson u vašem autu poput računala iz Star Treka

IBM Watson pametni glasovni asistent dolazi u automobile i pametne domove.

AI Watson u vašem autu poput računala iz Star Treka

IBM je službeno lansirao servis Watson Assistant na svojoj godišnjoj Think konferenciji, koji bi se uskoro trebao naći u automobilima, uređajima pametnog doma, gadgetima za ured i brojnim drugim. Nadalje, može ga se integrirati u aplikacije za ugostiteljske objekte, pa bi se mogao naći u hotelima u obliku glasovnog asistenta koji će voditi svu brigu o svakom pojedinačnom gostu. IBM ga u budućnosti vidi u trgovini, bankarstvu te gotovo svakoj industriji, a jedan od prvih partnera koji će ga demonstrirati biti će Harman koji će ga uskoro prezentirati u digitalnom kokpitu Maserati GranCabrio automobila.

Za razliku od brojnih drugih glasovnih asistenata, Watson bi trebao biti znatno pametniji, pa neće samo izvršavati glasovne komande i odgovarati na pitanja, već će učiti od vaših akcija i pamtiti vaše želje i potrebe. Ako mu dozvolite pristup podacima kroz IBM Cloud, još će više učiti o vama i biti u stanju razgovarati prirodnim jezikom poput čovjeka, shvaćanjem konteksta konverzacije.

"-Watson, gdje se nalazi moja supruga i što radi? -Troši tvoju lovu u trgovačkom centru na odjelu parfumerije, pa predviđam da imaš još 45 minuta za ljubavnicu, što je prema tvojim sposobnostima više nego dovoljno", scenarij je koji bi nam mogao donijeti Watson. Glasovno računalo iz Star Treka sve je bliže stvarnosti.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam