Nalazite se
  • Pop Tech
  • Zodiac Stargazer je teleskop na kotačima
Članak
Objavljeno: 06.07.2022. 13:28

Hyunsik Moon 

Zodiac Stargazer je teleskop na kotačima

Ovo neobično vozilo je namijenjeno fanovima astronomije i astrofotografije.

Zodiac Stargazer je teleskop na kotačima

Dizajner Hyunsik Moon privukao je puno pažnje svojim konceptualnim automobilom pod nazivom Zodiac Stargazer. Radi se o električnom vozilu za dva putnika u kojem dominira ogromni ugrađeni teleskop koji se može rotirati okomito prema gore, čime korisnicima pruža jedinstveni prozor ka svemiru.

Zodiac The Stargazer 4

Moon kaže da bi ovaj auto mogao demokratizirati astronomiju, jer bi mogao biti dostupan za iznajmljivanje astronomima i astrofotografima koji će se u njemu moći odvesti na bilo koje mjesto u prirodi izvan zone svjetlosnog onečišćenja  i nesmetano uživati u promatranju i snimanju svemira.

Zodiac The Stargazer 2

Dizajner kaže da se ovdje prije radi o autu ugrađenom u teleskop nego obrnuto jer je auto sastavni dio teleskopa, a i putnici zapravo ne sjede u autu već u teleskopu. Također navodi da da bi teleskop trebao imati pametne leće koje će bez problema fokusirati svaku točku noćnog neba, no ne navodi detalje o optici koja bi u njemu trebala biti korištena. Moon ne skriva činjenicu da nije stručnjak za astronomsku optiku, ali kaže kako vjeruje da bi ovo neobično vozilo moglo biti realizirano u pedesetim godinama ovog stoljeća.

Zodiac The Stargazer 5

Bez obzira na to što je ovo čudo jako daleko od faze prototipa, moramo priznati da nam djeluje jako cool, pa nam vjerojatno nećete zamjeriti što smo odlučili sanjati o svemiru na jedan malo drugačiji način.

Uostalom, mnogi današnji popularni tehnološki proizvodi započeli su s dizajnerskom idejom. Sjetite se iPhonea.

Više detalja o projektu potražite na ovoj poveznici.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Hyunsik Moon Zodiac Stargazer
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->