Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: YouTuber napravio funkcionalni lightsaber
Članak
Objavljeno: 17.10.2020. 11:04

the Hacksmith 

VIDEO: YouTuber napravio funkcionalni lightsaber

Ekipa poznatog kanadskog YouTubera i uradi sam majstora izradila je steampunk inačicu lightsabera iz Star Warsa.

VIDEO: YouTuber napravio funkcionalni lightsaber

Kanađanin James Hobson, čiji YouTube kanal the Hacksmith ima više od 10 milijuna pretplatnika, stalno se trudi dovesti popularne stvari iz znanstvene fantastike u stvarnost.

Njegov najnoviji proizvod je prvi "pravi" i funkcionalni lightsaber bez kojeg ne možete zamisliti niti jednog poštenog Jedi viteza.

Pravi lighsaber iz Star Warsa bi prema zamisli Georgea Lucasa trebao stvarati plazmeno polje održavano magnetizmom koje djeluje poput čvrste svjetlosne zrake dužine od 1 metra koja izlazi iz drške dužine oko 27 cm.

Hobson je svjestan da ta tehnologija danas ne postoji, jer čak i kada biste imali beskonačni izvor napajanja za stvaranje plazme koji ne bi bio veći od veličine jedne R20 baterije, plazmu biste morali držati u zatvorenom kontejneru pomoću snažnog elektromagnetskog polja, pa vam takav lightsaber baš i ne bi pomogao u rezuckanju mrskih neprijatelja.

On je stoga odlučio napraviti lightsaber koji se temelji na kombinaciji bacača plamena i aparata za varenje plinom, a njegov kolega ga je odlučio dizajnirati u steampunk stilu, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Lightsaber radi na pogon propana, istog onog plina koji možda koristite za kuhanje (ako nemate gradski), pa uz njega morate imati i spremnike tog plina i kisika koje su Hacksmithovci ugradili u specijalni leđni nosač.

Konačni rezultat je "zraka" temperature od oko 4000 stupnjeva celzijevih koja može rezati željezo, a jednostavno i brzo se izvlači i uvlači kao ona u filmskom uzoru. 

Kako bi zraka izgledala poput prave, Hobsonu i društvu je trebala velika mreža mlaznica za stvaranje laminarnog toka, odnosno visoko koncentriranog protoka plina za kreiranje plazma zrake. Srećom su otkrili da takve stvari postoje u specijaliziranim industrijama, poput industrije puhanja stakla, što im je ovelike olakšalo projekt.

Pored svega toga, Hacksmithovci su otkrili da dodavanjem različitih kemikalija mogu dobiti zrake različitih boja, pa su se i time približili fikciji iz Star Treka. 

Nadamo se samo da netko neće stradati ako organiziraju mačevanje.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->