Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Uspješno testiran protubrodski projektil LRASM
Članak
Objavljeno: 09.04.2024. 14:26

Lockheed Martin 

VIDEO: Uspješno testiran protubrodski projektil LRASM

Američka mornarica i Lockheed Martin dovršili su test četiriju protubrodskih projektila dugog dometa (LRASM) istovremeno u letu uz minimalno ljudsko navođenje.

VIDEO: Uspješno testiran protubrodski projektil LRASM

Američka mornarica u partnerstvu s tvrtkom Lockheed Martin, uspješno je provela povijesno testiranje dugometnog protubrodskog projektila (LRASM) s četiri projektila istovremeno u letu.

Tijekom 12. Integriranog testnog događaja (ITE-12), američka mornarica uspjela je demonstrirati svojstvenu vrhunsku smrtonosnost oružja od planiranja misije do integracije lanca pogađanja i njegovih učinaka na metu. Svi ciljevi misije su ispunjeni, pojačavajući visoko povjerenje u sposobnosti oružja i nadmoćnu vatrenu moć.

"Nastavili smo ulagati u dizajn i razvoj LRASM-ovih sposobnosti za protubrodsko ratovanje kako bismo osigurali da vojnici imaju sigurna rješenja 21. stoljeća koja su im potrebna kako bi dovršili svoje misije i sigurno se vratili kući", rekla je Lisbeth Vogelpohl, direktorica LRASM programa u Lockheed Martinu.

lm2

ITE-12 test bio je sljedeći veliki korak u evoluciji LRASM-a. Uspješan test bio je diplomska vježba za najnoviju konfiguraciju projektila i postavlja temelje za povećanje sposobnosti koje dolaze.

Kao član obitelji krstarećih projektila AGM-158, LRASM pruža sposobnost dugog dometa, visoku sposobnost preživljavanja i smrtonosnu sposobnost protiv visoko branjenih površinskih meta koju nijedno drugo oružje u inventaru ne može pružiti.

lm4

Projekt LRASM projektila se razvija već duži niz godina i mada još nije dostupan video s ovog prvog letnog borbenog testa, možete vidjeti na koji način nove rakete funkcioniraju u ovom videu.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Lockheed Martin LRASM
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->