Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Speedo predstavlja pametno odijelo za plivanje
Članak
Objavljeno: 20.06.2021. 01:58

Fastskin 4.0 

VIDEO: Speedo predstavlja pametno odijelo za plivanje

Odijelo je izrađeno od genetski modificiranih bakterija te uključuje ugrađenog AI trenera i sustav za prikupljanje energije.

VIDEO: Speedo predstavlja pametno odijelo za plivanje

Poznati proizvođač opreme za plivanje Speedo čije ste kupaće gaćice ili kostime vjerojatno nosili, predstavio je koncept pametnog plivajućeg odijela za budućnost Fastskin 4.0, koje će omogućiti plivačima postizanje boljih rezultata.

Odijelo dolazi s više futurističkih inovacija koje uključuju tkaninu koja može prikupljati energiju i ugrađenog AI trenera, zahvaljujući kojem ćete moći plivati do 4 posto brže, što je u svijetu u kojem vladaju tisućinke od velike važnosti, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Speedo vjeruje da bi plivači u Fastskin 4.0 odijelima mogli napokon probiti spustiti vrijeme u utrkama slobodnim stilom na 50 metara ispod 20 sekundi, dok bi žene prsnim stilom na 100 metara mogle doći na ispod 60 sekundi.

Odijelo je dizajnirao Speedov laboratorij Aqualab, koji vjeruje da će međunarodna plivačka federacija ukinuti zabranu korištenja specijalnih plivajućih odijela koja je trenutno na snazi, kako bi se plivački sport mogao razvijati preko današnjih granica koje ga ograničavaju, a odijelo je dizajnirano za natjecanja 2040. godine.

Odijelo će biti izrađeno od biološkog materijala, genetski modificiranih bakterija i biti će 80 posto biorazgradivo, u sebi će imati ugrađen egzoskelet koji učvršćuje tijelo za dobivanje maksimalne snage, dok će mu površina biti imitacija kože morskog psa, što će plivačima pružiti idealno probijanje kroz vodu.  

Na odijelu će se nalaziti brojni mikrosenzori spojeni na sustav AI trenera koji će temeljem prikupljenih podataka o performansama tijela i vitalnim znakovima, moći u realnom vremenu izdavati upute plivaču kako poboljšati svoje performanse.

Škotska plivačka zvijezda Duncan Scott, koji će zastupati Veliku Britaniju na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju, oduševljen je ovim konceptom i u šali kaže da se jedino nada da AI trener neće izdavati upute glasom njegovog trenera već nekim lijepim kompjuterskim glasićem

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->