Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Samovozeći auto može zamijeniti kratke letove
Članak
Objavljeno: 25.09.2022. 11:14

Gen.Travel 

VIDEO: Samovozeći auto može zamijeniti kratke letove

Volkswagenova Gen.Travel tehnologija mogla bi se pojaviti i u serijskim automobilima.

VIDEO: Samovozeći auto može zamijeniti kratke letove

Mnogi proizvođači automobila sanjaju o samovozećim automobilima koji su zapravo dnevne sobe na kotačima, ali VW ide korak dalje. Tvrtka je predstavila Gen.Travel "dizajn studiju" električnog samovozećeg automobila za koju se nada da bi mogla zamijeniti kratke letove zrakoplovom.

Putna jedinica za četiri osobe bila bi potpuno autonomna (SAE razine 5) i sadržavala bi modularnu unutrašnjost koja se može prilagoditi za svako putovanje. Poslovni ljudi mogli bi raditi za konferencijskim stolom tijekom vožnje, dok bi umorni putnici mogli koristiti dva sjedala koja se pretvaraju u krevete, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Gen.Travel bi također mogao biti udobniji čak i od nekih zrakoplovnih sjedala prve klase. Dinamično osvjetljenje ne samo da bi pomoglo u održavanju prirodnih ciklusa spavanja, već bi smanjilo mučninu zbog kretanja, a konfiguracija s prednjim sjedalima mogla bi zabaviti putnike proširenom stvarnošću. Dok je kabina poput mjehurića napravljena da maksimalno poveća vaš pogled na van, ona nudi i sigurnost i izolaciju za putnike koji spavaju.

VW nije naveo performanse vozila koje je još uvijek u obliku koncepta, no rečeno je da kombinacija AI i platooninga (automatizirane vožnje u konvojima) može povećati domet.

Ovo je prvenstveno istraživački projekt namijenjen testiranju vozila bez vozača kao opcije "mobilnosti kao usluge" pa vjerojatno nikada nećete sjesti u Gen.Travel.

Ipak, to je pravi prototip, a VW kaže da bi se mnoge značajke mogle naći u njegovim serijskim automobilima.

Vezani sadržaji
Ključne riječi VW Gen.Travel
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->