Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: SAOT sustav će zamijeniti VAR u Kataru
Članak
Objavljeno: 02.07.2022. 17:45

FIFA World Cup 2022 

VIDEO: SAOT sustav će zamijeniti VAR u Kataru

Nova tehnologija koristi niz od 12 kamera koje prate položaj lopte i igrača i loptu sa senzorom pokreta.

VIDEO: SAOT sustav će zamijeniti VAR u Kataru

FIFA Svjetsko prvenstvo u nogometu 2022. godine sadržavat će SAOT, ažurirani VAR sustav poznat kao poluautomatizirana tehnologija ofsajda, objavilo je međunarodno nogometno upravno tijelo. SAOT će zamijeniti stari (i još uvijek kontroverzni) VAR sustav koji je FIFA prvi put predstavila na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji. Novi sustav sadrži 12 stadionskih kamera koje će pratiti položaj lopte i svakog pojedinačnog igrača, uključujući 29 različitih podatkovnih točaka na udovima i ekstremitetima svakog nogometaša.

Povrh toga, u svakoj utakmici koristit će se lopta opremljena senzorom pokreta, koja će isporučivati ​​podatke uživo o poziciji igrača u trenutku udarca.

Semi-automated-offside-technology-to-be-used-at-FIFA-World-Cup-2022 (3)

FIFA vjeruje da će SAOT pomoći službenim osobama utakmice da donesu brže i točnije odluke o dosuđenjima zaleđa. "VAR je već imao vrlo pozitivan utjecaj na nogomet i možemo vidjeti da je broj velikih pogrešaka već dramatično smanjen. Očekujemo da nas poluautomatizirana tehnologija zaleđa može odvesti korak dalje," rekao je predsjednik FIFA-inog sudačkog odbora Pierluigi Collina u izjavi, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Novi bi sustav trebao skratiti prosječno vrijeme potrebno za donošenje odluke o ofsajdu VAR-a sa 70 na 25 sekundi. Stari VAR sustav zahtijevao je ručno crtanje ofsajd linija i izračunavanje udarne točke.

Semi-automated-offside-technology-to-be-used-at-FIFA-World-Cup-2022 (2)

Dužnosnici FIFA-e tvrde da će SAOT automatski odabrati i ofsajd liniju i točku udarca u sekundi, koristeći podatke s lopte i podatke o praćenju udova s ​​kamera. Ljudski službenici će zatim ručno potvrditi svaku odluku. Nakon donošenja svake odluke, gledateljima će se prikazati 3D animacija koja vizualizira odluku o ofsajdu, kao što demontriraju u ovom videu.

Vezani sadržaji
Ključne riječi FIFA VAR SAOT
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->