Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Otvara se prva tvornica humanoidnih robota
Članak
Objavljeno: 19.09.2023. 11:48

Agility Robotics 

VIDEO: Otvara se prva tvornica humanoidnih robota

U novoj tvornici Agility Roboticsa proizvodit će se roboti koji će biti prvenstveno namijenjeni fizičkom radu i ispomoći ljudima.

VIDEO: Otvara se prva tvornica humanoidnih robota

Tvrtka Agility Robotics, koja je izradila dvonožnog Digit robota "šljakera, objavila je da otvara prvu tvornicu dvonožnih robota na svijetu, iz koje će godišnje izlaziti oko 10.000 humanoidnih robota.

Tvornicu koja se nalazi u Salemu, u američkoj saveznoj državi Oregon, uspoređuju s prvom Fordovom tvornicom za serijsku proizvodnju automobila, koja je dovela do velike revolucije u autoindustriji i učinila automobile široko dostupnim.

digit2

Drugim riječima, RoboFab tvornica Agility Roboticsa trebala bi dovesti do velikog iskoraka u proizvodnji radnih dvonožnih robota koji će zamijeniti brojne ljudske radnike na raznim poslovima poput pomoći pri premještanju, utovaru i istovaru robe u skladištima.

Mada je ideja da se ljude na takvim poslovima zamijeni robotima, sama RoboFab tvornica će zaposliti više od 500 radnika koji će raditi na proizvodnim linijama na kojima će se proizvoditi i sklapati Digit roboti, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Tvrtka kaže da kupci mogu očekivati ​​isporuku prvih Digitsa 2024., s općom dostupnošću na tržištu 2025. Suosnivač i izvršni direktor Agility Roboticsa Damion Shelton kaže da je krajnji cilj stvaranja Digitsa "rješavanje teških problema današnje radne snage kao što su ozljede, umor, velika fluktuacija i nedostaci radnika".

Mada će ovo biti prva tvornica za serijsku proizvodnju humanoidnih robota, pitanje je hoće li Digitsi biti uspješniji u odnosu na konkurente poput onih koji uskoro stižu iz Tesle.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Agility Robotics RoboFab
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->