Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Kupovanje Googleovih aplikacija za gotovinu
Članak
Objavljeno: 09.05.2019. 14:22

Google 

VIDEO: Kupovanje Googleovih aplikacija za gotovinu

Google vam omogućuje da aplikacije naručene u Play trgovini plaćate u lokalnim dućanima

VIDEO: Kupovanje Googleovih aplikacija za gotovinu

Na svojoj I/O 2019 konferenciji, Google je između ostaloga predstavio novosti u modelima plaćanja za aplikacije u Google Play trgovini.

Konkretno se radi o opciji za plaćanje pod nazivom "pending transactions", koju tehnički direktor Play Storea Aurash Mahbod opisuje novom klasom plaćanja s odgodom, kao što objašnjava u ovom videu.

Točnije rečeno radi se o mogućnosti da u Google Playu odaberete neku aplikaciju, igru ili drugi proizvod, a potom ga ne trebate odmah platiti online sustavom e-kupnje, već odete do podržanog lokalnog dućana u kojem uplatu možete izvršiti u gotovini ili karticom usput dok kupujete kruh i mlijeko. To ćete učiniti temeljem transakcijskog koda koji će vam prodavač ili prodavačica skenirati s mobitela barkod čitačem, kao što skenira kodove na čokoladama, keksima i pivu. Nakon potvrde da ste platili, digitalnu robu ćete moći preuzeti nakon što vam iz Google Playa dođe obavijest o uspješno provedenoj transakciji.

Nova usluga u početku će biti dostupna u Meksiku i Japanu, a zasad nije poznato hoće li i kada stići do nas, jer Google kaže da je ovo namijenjeno regijama u kojima je gotovina još uvijek omiljeno sredstvo plaćanja. Nije nam poznato koliki će postotak Google davati dućanima od svake transakcije i hoće li to utjecati na poskupljenje aplikacija, ili smanjiti postotak zarade developerima.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->