Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Krafton stvara novu virtualnu pop zvijezdu
Članak
Objavljeno: 15.09.2022. 16:41

Ana 

VIDEO: Krafton stvara novu virtualnu pop zvijezdu

Proizvođač igre PUBG tvrdi da je stvorio hiperrealističnu virtualnu osobu koju želi pretvoriti u novu pop zvijezdu.

VIDEO: Krafton stvara novu virtualnu pop zvijezdu

Virtualna influencerica Ana koju je razvio Krafton, južnokorejski developer poznat po igri PUBG, dio je rastućeg trenda virtualnih likova i avatara koji se sve više infiltriraju u glazbenu industriju.

Danas je potpuno normalno unutar neke igre kao što je primjerice Fortnite posjetiti koncert virtualnog avatara neke poznate pop i rock zvijezde, ili pratiti Instagram i YouTube stranicu na kojoj su živi ljudi skriveni iza živopisnih avatara, što njihove followere nimalo ne smeta.

Najnoviji trend je stvoriti virtualnu zvijezdu "iz ničega", uz puno ozbiljnog rada na animaciji, glazbi, video produkciji i žestokoj promociji, što je krenulo iz Japana, a sada se sve više širi svijetom.

ana 2

Početkom ove godine Krafton je objavio da radi na "hiper-realističnoj virtualnoj ljudskoj osobi" i predstavio planove po kojima bi Ana, kako sada znamo da se zove trebala postati velikom zvijezdom.

Sada je Krafton predstavio i prvi glazbeni spot pod nazivom Shine Bright, koji je vizualno napravljen efektno i kvalitetno poput mnogih drugih sa "živim" umjetnicima, s tom razlikom da je ovdje u glavnoj ulozi virtualna pjevačica, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Možda su najzanimljiviji manji detalji, poput Aninog kihanja, koji trebaju učiniti ovu virtualnu kreaciju čim više ljudskom, no svejedno se ne možemo oteti dojmu trailera neke video igre, dok Krafton tvrdi da je Anino pjevanje "u potpunosti vođeno umjetnom inteligencijom".

Krafton je Ani stvorio čitavu ličnost pa ima mnoge interese i hobije, uključujući gaming, glazbu, ples i modu.

Može li Ana doista postati nova globalna virtualna pop zvijezda pokazat će se po tome koliko će pregleda i lajkova imati njezin prvi spot. Zasad se približio na nekih pola milijuna pregleda u samo jednom danu od objave, što znači da doista ima potencijala za to.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Krafton Ana
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->