Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Kodak Super 8 filmska kamera kreće u proizvodnju
Članak
Objavljeno: 28.11.2023. 13:41

Kodak 

VIDEO: Kodak Super 8 filmska kamera kreće u proizvodnju

Kodakova nova digitalna filmska kamera snima na dobru staru analognu filmsku traku.

VIDEO: Kodak Super 8 filmska kamera kreće u proizvodnju

Vrlo je vjerojatno da mnogi među vama nisu nikada čuli za analogne Super 8 kamere koje su nekada bile jedine pristupačne kućne kamere, a snimale su sliku na filmsku traku koja se morala poslati na razvijanje prije reprodukcije na kućnom projektoru.

Te kamere kasnije su nestale pojavom VHS, Beta i drugih formata video kamera koje su digitalnu sliku snimale na magnetske vrpce, dok ih je nakon toga potisnuo format digitalnih zapisa kakve i danas koristimo. Zapravo, danas ni digitalne kamere više nisu popularne za kućne snimke jer su ih potisnuli pametni telefoni.

Međutim, odgovarajući na upite korisnika koji kažu da ništa ne može zamijeniti analogne kamere s filmom kao što ni digitalni audio formati ne mogu zamijeniti gramofonske ploče, Kodak je već nekoliko godina najavljivao da će razviti "novu" Super 8 kameru koja će snimati na 8 mm film.

Sada je Kodak objavio da proizvodnja započinje i zainteresirani korisnici se već mogu predbilježiti na nju.

super-8-camera-case-contents

Kodak Super 8 kamera snima na kazete s filmskom trakom dužine od 15 metara, što će vam biti dovoljno za tri minute snimanja, no ima i moderno LCD tražilo na izvlačenje s dodirnim zaslonom. Taj 4-inčni zaslon također omogućuje korisnicima preklapanje različitih omjera slike, pregled integriranih očitanja svjetlomjera, podešavanje postavki kamere putem zaslonskih izbornika i praćenje razina zvuka koji se zasebno snima na SD karticu putem žičnog vanjskog mikrofona koji trebate spojiti na kameru. Nakon što se filmski zapis obradi i pretvori u digitalni video format, može se sinkronizirati sa zvukom u procesu montaže.

Kamera snima brzinom od 18, 24, 25 i 36 sličica u sekundi, a uz nju dolazi i odvojivi širokokutni 6-mm 1:1.2 C-mount objektiv, dok se drugi C-mount objektivi mogu zamijeniti po želji.

Super_8_Film_Cartridge

Kao dodatni bonus, prošireni filmski otvor fotoaparata omogućuje okvir koji je 11% veći od onih kod starih Super 8 kamera. To znači da korisnici mogu izabrati snimanje u omjeru 16:9, tako da će njihove snimke biti iste veličine kao one snimljene modernim HD digitalnim video kamerama, a zahvaljujući ugrađenom HDMI priključku, snimke se mogu gledati na povezanom monitoru.

Cijena je po nama jedina prepreka da bi o ovoj kameri razmišljao bilo tko osim fanatičnih ljubitelja retro tehnologije, jer ćete kameru morati platiti čak 5.495 USD.

Snimke snimljene novom KODAK S8 kamerom koje su napravili Spike Lee, Cara Stricker, Izrayl Brinsdon, Adetoro Makinde, Cynthia Parkhurst, Renell Medrano, Noah Henderson, Thais Castrale i Ariel Davidson možete pogledati u ovom videu.

Vezani sadržaji
Ključne riječi KODAK Super 8
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->